Autor otázky: Jana38-prosím
Reflexy brušné a ďalšie-pros. aj neurologa
(číslo príspevku 235.748, zo dňa 19.09.2012. videné 1386x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 235748:
Dobrý večer Edusan-ci:-)
zase prosím o radu,resp. vysvetlenie.Dnes som bola po pol roku na pravid. kontrole u neurologičky.Moje ťažkosti sú stále rovnaké (odkedy som písala na edusan 1 krát)-t.j. bolesti celého tala,najmä nôh,parestézie,pálenie,pošklbávanie v svaloch,svrbenie,alebo pichanie pokožky,...Od mája (užívala som cca 11.) deň plaquenil,ktorý mi na artralgie predpísala reumatologička, ma veľmi začala bolieť krčná chrbtica,spolu so záhlavím -lebečné kosti,ale aj krk v predu (svaly?,koža na hlave bola citlivá a bolestivá(ženy to poznajú,keď majú dlho vyčesané vlasy do vrkoča)-bolesť vlasov.Na striedačku ma pri tom boleli aj tvárové kosti-lícne,prípadne čelo,potom zas ušnica pravá -(na pravej strane som ani nemohla ležať)
Bola som u ORL-okrem chron. zápalu hrdla bez váž.nálezu).Boli to silné bolesti-tej šije a hlavy vzadu -nebola som schopná bez slz nič robiť.Vysadila som teda plaquenil- chcela som vylúčiť jeho účinok ako vyvolávací faktor toho náhleho nástupu týchto ťažkostí...
Cca na 3-4 deň od vysadenia sa akútne silné bolesti zmiernili na intenzitu -len "obťažujúcu a "viem o nich"
Niektoré dni sú lepšie,inokedy horšie.Krčnú chrbticu ale zablokovanú nemám,hlavou môžem otáčať všetkými smermi-ráno trvá tak hodinku,kým ho rozhýbem na bežnú prevádzku.Ale slabý tlak a bolesť je prítomná dá sa povedať stále.
A teraz k samot. otázke: povedala som lekárke aj o týchto nových problémoch,vyšetrila ma ako obyčajne,len ma doma pri čítaní správy prekvapilo,že napísala,že nemám výbavné brušné reflexy. Presne to znie:"Br.rr. nevybavujem"
Neviem,ako sa fyziol. vybavia br. reflexy-ja som to "škrabkanie" po bruchu cítila-šteklilo ma to dosť intenzívne-až nepríjemne.Tak si myslím,že výbavné boli a p.doktorka v správe urobila preklep-asi.
ešte sa chcem opýtať na reflexy HKK,kde napísala RŠO rudimentárne,zániková symtomatologia negatívna.Aké sú rudimentárne reflexy?
na DKK mám PR symetrické,RŠA nevybavuje (tie nemám výbavné nikdy)
Poslala ma na RTG krč.chrbtice.
Ak ste môj dlhý príspevok dočítali až sem som vďačná a budem rada,ak mi vysvetlíte termín rudimentárne-súvislosť s reflexami a tú výbavnosť vs. nevýbavnosť brušných reflexov.
Ďakujem.