Odpovedal: Jana38-pre Juraj
Re: Reflexy brušné a ďalšie-pros. aj neurologa
(číslo príspevku 235.787, zo dňa 22.09.2012. videné 633x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 235787:
Juraj ďakujem Vám za odpoveď a vysvetlenie tých br. reflexov -i keď stručnú...:o)
Nevýbavnosť brušn. reflexov (ak bola) asi u mňa nie je zapríčinená obezitou-55 kg/170 cm) a asi ani ochabnutosťou brušnej steny...nemám síce na bruchu "tehličky",ale 10-15 "sklápačiek" urobím bez problémov:-)
Raz ste mi v inej téme napísali,že nevýbavné br. reflexy značia poruchu v CNS...No dúfam-už len preto,že sa jednalo o preklep(už aj s ohľadom na možný omyl pri takom množstve pacientov,aký sa denne moja pani neurologička zaoberá (ordinuje od 7.15 a podľa slov iných pacientov vyšetruje pacientov niekedy až do 18 tej hodiny)-klobúk dole.
Inak aby popis klinick.vyšetrenia,ktorý som uviedla nebol vytrhnutý z kontextu,tak tam ešte stojí,že:" Reč bez poruchy,orientovaná,izokoria,bulby v strede,optomotorika zachovaná,FR bilat.výbavná,ny-0,cerenie symetrické,jazyk plazí v strede."
HKK a DKK som popísala.
Potom už len: "C-chrbtica-inklinácie do strán zachovaná,anteflexia voľná.Th chrbtica v strednom postavení,LS-chrbtica -bez výrazných spazmov paravert. svalstva,chôdza samostatná."
tomuto popisu rozumiem úplne.Len neviem,ak by som potenc. mala problém v CNS,nemala by som o mnoho vážnejšie klinické problémy?Viem,že sú to predčasné špekulácie,ale čo by som mala v ďalšom "kole" očakávať (vyšetrenia? aké?)-ak by sa teda tie nevyb. reflexy potvrdili?

Ďakujem za trpezlivosť.
Jana