Odpovedal: Silvia
Re: Porucha sústredenia sa ... 7 rocne dievcatko
(číslo príspevku 234.754, zo dňa 21.07.2012. videné 329x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 234754:
Vďaka Jara. Máte pravdu, presne som ešte dávnejšie už písala o nej.
Nevedela som, že otec má právo tiež vziať malú na testy zrelosti, to je fajn vedieť, len neviem, či na to už nie je teraz neskoro. Druhá stránka veci, nie som si istá, či mu ju práve kvôly takým testom (aspoň pre istotu) dá v týždni, keďže mu ju dáva iba ob víkend. Ten rozhovor s jej matkou je nevyhnutný, to je jasné aj jemu, len kam povedie - neviem. Ale bude. Pre prípad sa chcem spýtať, či nie sú v BA alebo blízkom okolí možné nejaké súkromné konzultácie s detským psychologom - také skôr neformálne, aby to dieťa nevnímalo ako "lekára" alebo niečo... a ak, tak kde?
Čo sa týka malej, písmenká ani čísla písať nevie. Vie napočítať do desať, nevie spočítať dva a tri (niektoré deti to vedia, niektoré nie - ona nie). Pre predstavivosť čo sa týka jej pamäti:
Dva posledné roky chodila v škôlke na angličtinu, nevie ani jednu básničku, ani jednu pesničku, bola schopná si spomenúť na jedno jediné slovko (aj to zle vyslovila) - Happy Birthday a na otázku čo to znamená, povedala: oslávenec. Žiadne iné si nepamätala.
Pesničku, ktorú si jej otec s ňou pravidelne spieva "Dnes je sobota caria ju chacha" nevie sama zaspievať - ani jednu vetu, iba stále doplňuje konce.
Nevie súvislo komunikovať. Otázky kladie úplne jednoduché typu: a kam pôjdeme ... a odpovie dobre ... alebo nechce sa mi ... Nič v podstate nerozvádza. Naozaj si spätne nespomínam na vôbec žiaden rozhovor, do ktorého by sa ona aktívne zapojila. Ani pri hrách si nerozpráva.
Videla som už mnoho detí. Ale ona má reakcie akoby ostala 2-3 roky dozadu. Ak s ňou priateľ rozpráva, je očividné, že ho moc nevníma, že si z toho nič neberie. Cíti (vidno to podľa jej tváričky)či jej hovorí dobré alebo zlé, ale okrem mimiky vyjadrujúcej neistotu, nič na to nevraví. Nemyslím, že toto je uzavretosť. Myslím, že toto v jej prípade bude niečo iné.