Odpovedal: Dagmar
Re: psychoterapia
(číslo príspevku 234.570, zo dňa 16.07.2012. videné 331x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 234570:
Take jednoduche to nie je. Nepisete nic o tom, v com spociva terapia, ako prebiehaju vobec Vase sedenia, takisto co robite Vy sama pre to, aby ste vyriesili Vas problem. Ta minca ma dve strany, ako vzdy. Jednou strankou je terapeut, ja som toho nazoru, ze clovek sa terapeutom musi narodit, rovnako ako aj lekar, pretoze ide vlastne o lekara duse a narabat s neviditelnymi a nematerialnymi zalezitostami je velmi tazke a vyzaduje si to komplexny pristup a terapeut musi byt nielen dobry odbornik, ale musi mat aj patricne ludske kvality a velky talent. Druha vec je, ci Vam osobne sadol, ci je medzi Vami dobra chemia. Psychoterapia je nieco velmi intimne a ide sa doslova k jadru, tam si pripustite len cloveka, ktoremu bezpodmienecne doverujete a ktory je schopny si k Vam ten pristup najst. A Vy mu to musite dovolit, to je tiez otazne, ci ste toho vobec schopna v tomto pripade voci svojmu terapeutovi.
Dalsia vec je ochota a hlavne aktivny pristup z Vasej strany, to nie je tak, pridem, sadnem si do kresla a ON za mna vsetko urobi. Figa borova. Velka cast terapie spociva v praci na sebe samom a to vyzaduje strasne vela casu a je to narocne. Tri mesiace su kratka doba, mnohe veci trvaju dlhe mesiace, ba aj roky...
Nizke sebavedomie nevzniklo u Vas zo dna na den, takze nieco tomu predchadzalo. A koniec koncov, aj ked odhalite priciny a vzorce spravania, ked to analyzujete a najdete sposob riesenie, aj tak si sebavedomie zvysit mozete len v realnych zivotnych situaciach a sama, nie cez ine osoby a nie v chranenom prostredi terapeutickej ambulancie. A to je robota na velmi dlhu dobu.
Mne to cele pride tak, ze za svoje peniaze ocakavate v kratkej dobe patricnu sluzbu a vysledok a ked nevidite ocividne prevratne zmeny, chcete s tym prastit. OK, a dalej co? Vas problem ostane, takze po nejakej dobe si asi budete hladat noveho terapeuta a ked nesadne aj ten, co potom?