Odpovedal: katarina
Re: Manzelstvo
(číslo príspevku 231.594, zo dňa 13.02.2012. videné 307x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 231594:
Ach, co by som dala za to, keby som mala takeho napomocneho manzela, a pomoc z oboch stran nasich rodicov! :)

V kazdom pripade, Jozko, ked zacne zena udierat, je v poslednom stadiu pred zrutenim. Citi sa nepochopena, nahnevana, smutra, frustrovana, unavena, nestastna, neschopna a bezmocna! Vy musite prist, je to vasa pozornost, musite sa nechat aj udriet, ak sa neda inak, ale musite ju chytit a fyzicky spacifikovat. Drzat a nepustit, objimat a hladkat a upokojovat, ze ju lubite a ze vsetko bude dobre... Dookola to opakovat, utisovat a drzat v naruci, aby citila vasu silu a aby mala pocit, ze konecne je tu niekto, kto je jej oporou (ak to dovtedy z nejakych dovodov necitila). Som si na 110% ista, ze to zaberie.
Hlavne ju nepocuvajte, ked vas bude vyhanat, ked vas bude posielat kade tade, lebo to su zufale vykriky o pomoc. Prave vtedy sa vratte a dajte jej najavo, ze v ziadnom pripade neodidete, ani keby sa na hlavu postavila, ze tu budete a budete jej pomahat.
Skuste sa na celu situaciu pozriet nie ako manzel, ale ako terapeut.

Vsetko ostatne sa poriesi potom samo, s chladnou hlavou, potom sa budete moct aj porozpravat a bude si vazit vase nazory.

Sex teraz vobec nie je dolezity, ani to nespominajte, pride to samo.

A este par viet k spanku:
To, ze spanok je absolutne dolezity pre fungovanie sloveka, je nespochybnitelne. Ale malokto sa tomu venuje a ked ma povinnosti a pracu, prave spanok odsuva na vedlajsiu kolaj.
Moj navrh: 1-2x tyzdenne jej navrhnite, aby spala sama v nejakej oddelenej miestnosti a male babatko jej noste na dojcenie (napriklad).
Alebo jej doprajte aspon jeden den v tyzdni, ked nebude musiet vstat z postele - bude sa hrat a tulit s babatkom, potom ho vezmete a postarate sa onho vy. Manzelka nech dostane najest aj napit, bude si citat knizku a spat kedy sa jej zachce. Starsie dietatko skuste zverit starym rodicom.
Za pokus to stoji.