Odpovedal: katarina
Re: Manzelstvo
(číslo príspevku 231.598, zo dňa 13.02.2012. videné 308x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 231598:
Chapem a vobec z nicoho vas neobvinujem. Podla toho, co pisete, sa zda, ze ste starostlivy manzel a chlap na spravnom mieste. Ale zenske hormony a tahave problemy, s tym sa popasovat je velmi tazke. Preto zbytocne nenavrhujte nove a nove a lepsie a este lepsie riesenia. Myslim, ze manzelka ma dost rozumu, aby si stanovila priority, aby vedela, co ano, co nie... A preto veci robi tak, ako robi. Mozno nevladze, nestiha, ale asi nema inu moznost. Toto obdobie prejde, bude lepsie.
Skuste jej dat najavo, ze je sikovna a ze vo vsetkom s nou suhlasite (kludne jej zaklamte, velmi ju to potesi). Potrebuje nadobudnut sebavedomie, ci uz ako matka alebo ako zena.
Povedzte jej, ze dnes nejak dobre vyzera (aj ked bude strapata a v teplakoch) a ked vam uvari polievku, tak povedzte, ze to dnes je ta polievka nejaka lepsia ako inokedy.
Skuste jej nechat listocek so srdieckom na kope plienok. Skuste jej dat do papuce cukrik. Skuste jej poslat sms, ze sa uz neviete dockat, kedy pridete z prace domov a budete so svojou rodinou.
Skuste jej pred odchodom do prace posepkat, ze si hrozne vazite, ze sa tak super dokaze postarat o detiska :)
Cokolvek, nenapadne, nenasilne, mile...

Zial, toto je krizova situacia, kde nic nefunguje tak, ako by malo. Pretoze vy problem nemate, tak sa nesnazte riesit veci po svojom. Problem ma manzelka, tak to rieste tak, aby bola spokojna ona. Ale ozaj ona! Nie sused, nie babka, nie kamarati, ktori vas budu vychvalovat do neba. Krizovu situaciu treba riesit vzdy nestandardne, to si zapamatajte. Nefunguju osvedcene pravidla, kvetiny a spravne riesenia. Treba bez vyhrady akceptovat a prijat manzelkin stav, zmierit sa s nim a byt jej oporou.

Dam vam jeden priklad:
kolkokrat ma moj muz posielal spat. Aby som si oddychla, aby som nacerpala nove sily. Doslova na mna zvysil hlas, nech si idem lahnut. Preco som nesla? Neviem.
Ale viem, ze keby ma zaviedol do spalne a ja by som zbadala malu sviecku, ciste postelne pradlo, kakauko, pyzamko a krem, ktorym by mi nakremoval suche ruky, tak by som nevahala ani sekundu a nechala by som sa ulozit ako babatko. A keby mi k tomu este povedal, ze ked sa rano zobudim (alebo teda v noci na kojenie), tak bude riad nalozeny v umyvacke, bude umyty zachod a ze si pripravi sam obed do prace, tak by som bola uz uplne spokojna.

Najviac moze chlapo pokazit tym, ze ma vzdy na vsetko riesenie (samozrejme lepsie nez zena), alebo ze zene povie, ze "robota pocka", alebo ze "to spravis zajtra".
:)) Velmi vam drzim palce.