Odpovedal: Veronika
Re: žiletka
(číslo príspevku 231.271, zo dňa 31.01.2012. videné 321x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 231271:
Dobrý deň,

vidím že Vaša situácia je veľmi komplikovaná. Myslím, že Vaša dcéra musí prežívať nejaký extrémne silný stresový podnet a práve preto robí to, čo robí.

Keďže má 12 rokov, možno práve nechce hovoriť o niektorých veciach s Vami a už vôbec nie s psychológmi. Preto ma napadla len jedna vec: Má Vaša dcéra nejakých dobrých kamarátov s kt. sa vída a rozpráva? Možno sa len cíti veľmi zmätená keď sú okolo nej ľudia, kt. sú iní ako ona. Možno by potrebovala niekoho, kto zažíva to isté čo ona. Neskúšali ste cez nejaké fóra nájsť nejaké aktivity, kt. by mohla robiť s deťmi s rovnakou diagnózou?

Neviem, či je moja rada dobrá, no každopádne si myslím, že KAŽDÝ človek na svete potrebuje mať pri sebe človeka, ktorému sa môže zdôveriť a o kt. vie, že ho podrží (aj mimo rodičov). Ani len nemôžeme tušiť, čo všetko sa deje v jej hlave (a myslím, že návštevy psychológa ju musia určitým spôsobom aj dosť desiť).

Takže ešte raz moja rada je, aby sa stretávala s deťmi s rovnakým problémom a aj Vy aby sa stretávali s rodičmi, kt. si takýmito vecami prešli.