Autor otázky: Michal kovac
Zablokovany krk, fitlopta, psychicke poruchy
(číslo príspevku 230.284, zo dňa 27.12.2011. videné 616x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 230284:
Po sedeni na (pomerne ergonomickejsej) stolicke som uz nevedel vydrzat taku neaku stuhost,tlak,zablokovanie v krcnej chrbtici. Mam takeho "tusaka" ze je to zodpovedne aj za psychicke problemy (mozno nedokrvenostout hlavy: precilivelost, stres, podrazdenost, nechut...).

Tak som presedlal na fitloptu a je to asi o 80% lepsie (teda je o 80% menej symptomov - ako mentalnych tak aj fyzickych).

Ked si to tak vsimam retrospektivne, asi 2-krat mi lopta pomohla, ale vzdy som musel po niekolkych dnoch sedenia na lopte opat presedlat na kancelarsku stolicku a problemy sa relativne rychlo vratili

Clovek sa citi mizerne, krk je akoby ucpaty /zablokovany/pukanie/preskakovanie (napr. ked som strecingom natiahol naraz obe plecia dohora, bolo citit v oblasti klucnej kosti (na oboch stranach chrbtice) preskaknutie niecoho)
Strecing ci akupresura (na ulavu krku z internetu) pomaha, ale len malo a docasne. Presedlanie na loptu pomaha vyrazne, ale je to len riesenie na par dni.

Viete o niecom, co by sedelo na takyto opis a dalo by sa to neak trvalo preliecit ?

Dakujem

Muz, 19rokov, pomahaju lieky ako voltaren alebo dorsiflex.
Ine problemy - castokrat za den sa stane neprijemny pocit (stiahnutia/stlacenia) v krku ked vidim nieco z coho mam fobiu : ked stretnem fajciara, alebo ked sa rozpravam s autoritou, pripadne ked susedia vydavaju hlasny hluk,