Autor otázky: Judita
Kyselinotvorné potraviny a helikobakter.
(číslo príspevku 229.442, zo dňa 14.11.2011. videné 342x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 229442:
Mám veľa žalúdočnej kyseliny a zápal dvanástnika ako dôsledok. Beriem nolpazu na tlmenie tvorby kyseliny. Na gastre mi lekár nedal nejaké odporúčania ohľadne diéty, ale ja by som sa predsa chcela vyhýbať kyslým potravinám, lenže ktroré sú to ? Čítam, že kyslomliečne a kvasené výrobky sú dobré, ale napr. čokoláda robí kyselinu. Pomôžte prosím, zorientovať sa v tejto problematike. Trápim sa aj s helikobakterom, ktorého sa ani na dva pokusy nepodarilo eradikovať. ATB mi už nezaberajú, som na ne alergická, cítim sa ako v pasci. Beriem probiotiká, vitamíny a minerály. Ak máte niekto skúsenosti, alebo viete o nejakej alternatívnej metóde, kt. by aspoň zredukovala, zdecimovala tohto neželaného spoločníka, budem vám vďačná.