Odpovedal: Jara
Re: Kyselinotvorné potraviny a helikobakter.
(číslo príspevku 229.463, zo dňa 15.11.2011. videné 295x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 229463:
hľadaj trošku na nete.
Napríkald aj tu...
http://www.romanhanzel.wbs.cz/Spravne-stravovanie.html
Jasné že pomer 20:80 nedodržíme. No môžeme aspoň niečo zmierniť.
Môj osobný názor je (...ale nepresadzujem ho veľmi, lebo málokto dokáže tak jesť...) že nepotrebujeme toľko varenej stravy. Je to všetko len zvyk.. Ak sa presúva ťažisko na surovú stravu, nie je také ťažké posunúť ani pomer kyselino-zásadotvorných vecí. Ale opakujem, nie je to jednoduché, nevyhovuje to každému a prechod musí byť pomalý. Je to proste životný štýl..
Ku faktom o stravovaní treba vedieť aj to, že aeróbny pohyb pomáha neutralizovať kyseliny, takže nie všetko sa musí dosiahnuť iba jedlom.
A ešte taká malá prvá pomoc: piť čistú vodu s čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou.