Odpovedal: Peter
Re: Manželka - herečka? - ako to dopadlo.
(číslo príspevku 227.538, zo dňa 05.08.2011. videné 262x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 227538:
Áno, stále mávam smutné chvíle, keď mi niečo pripomenie moje deti, alebo keď sa za ne modlím.
Ale hrozné je, že všetka aktivita a snaha o nápravu zničeného teraz zostala len na mne. Štát mi veľmi rýchlo a ľahko zakázal styk s deťmi, zatkol ma a na druhej strane nič nerobil s profesionálnym vymývaním mozgov, ktoré robila svokra s jej známymi psychologičkami, hoci jasné dôkazy o tom mali vyšetrovateľ a potom súd na stole po celých 5 rokov.

Kuratela nemá žiadneho odborníka, ktorý by sa hlbšie zaoberal riešením umelo vyvolaného syndrómu zavrhnutého rodiča. Sledujem niekoľko iných prípadov, kde síce deti aj rodičia chodia k psychológovi, ale ten robí len také úkony, ktoré sú v danej rodine dopredu odsúdené na neúspech. Lebo na Slovensku odborníci v tomto poriadne zaostávajú a dodnes sa ani len nesnažia o vypracovanie a testovanie nejakej zmysluplnej metodiky. Po niekoľkých rokoch psychológ len skonštatuje, že stav sa mu pod rukami iba zhoršoval a nič sa nedá robiť. Takže iba zbytočne ešte viac trápil deti a od otca chce, aby sa chlapsky zmieril z výsledkom neprofesionálnej práce zainteresovaných profesionálov – od kurately, cez políciu a psychológov až po súdy. Ak by tú hrozne ťažkú situáciu nezvládol psychicky (čo hrozí najmä otcom, ktorí majú úprimne radi svoju rodinu), neľutovali by ho ako v tých prípadoch ľutujú ženy, ale ho zaživa pochovajú ako násilníka, či psychopata. Navyše, neraz sa doslova primitívne k takémuto otcovi stavajú aj v škole a na kdejakých úradoch. Nejeden otec sa nedozvie ani aké známky mali jeho deti, hoci ešte aj z ústavy vyplýva, že mu ich nesmú zatajovať.

Takže ženám, ako sú moja svokra s exmanželkou, ich plány veľmi spoľahlivo vychádzajú. Spoľahlivo rozbili vzťah s deťmi a potom aj keď sa muž obháji, nikto už nedá veci do poriadku a tieto ženy si ďalej vychutnávajú svoje nehorázne víťazstvo. Nepočul som, že by bola potrestaná nejaká žena, ktorá krivo obvinila muža z týrania alebo zneužívania. Ani keď preukázateľne klamala. Takže štát vlastne podporuje takéto konanie. A najviac ukrivdené sú tu deti, všeobecná prax ukazuje, že štátu sú prednejšie záujmy žien pred deťmi, nehovoriac o mužoch.