Odpovedal: EDUSAN - lekár
Re: detoxikácia čiernym uhlím
(číslo príspevku 223.247, zo dňa 10.03.2011. videné 711x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 223247:
Neviem čo myslíte pod pojmom detoxikácia, ak jarnú očistu - ktorá začala včera - Jar a pôst, tak tento liek nie je vhodný pre tento účel, používa sa krátkodobo - len pre naviazanie toxínov ktoré sa aktuálne nachádzajú v žalúdku a v čreve (po ich požití):

Corbosorb - SPC informácia k lieku ŠUKL:

"4.1. Terapeutické indikácie

Akútna hnačka spôsobená diétnou chybou, menej závažné črevné infekcie spôsobené vírusmi a baktériami, hnačka vyvolaná v priebehu iných základných ochorení (diabetes mellitus), plynatosť, poruchy trávenia, dráždivý tračník, ulcerózna kolitída, gastritída, gastroenteritída, diagnostické vyšetrenie žlčníka a žlčových ciest.
Liek je určený na liečbu dospelých, mladistvých a detí starších ako 3 roky.

4.1. Dávkovanie a spôsob podávania

Dospelí a mladiství:
Zvyčajne sa užívajú 2 - 4 tablety 3 - 4 - krát denne. Pri hnačke a intoxikácii je možné zvýšiť dávku na 10 - 12 tabliet 3 - 4 - krát denne."

"Aktívne uhlie je látka s veľkým aktívnym povrchom a silnými adsorpčnými a protektívnymi vlastnosťami. V gastrointestinálnom trakte sa nevstrebáva, ale viaže na seba najrôznejšie škodlivé látky, plyny, hnilobné produkty, toxíny a toxické produkty metabolizmu a rôzne chemické zlúčeniny, ktoré týmto inaktivuje. V čreve adsorbuje toxíny a vytvára inaktívne komplexy uhlie-toxická látka, a tým prerušuje enterohepatálny cyklus niektorých toxických látok alebo ich metabolitov."