Odpovedal: Veronika Kohajdová
Re: Akútny LIS syndróm - tŕpnutie celej končatiny
(číslo príspevku 221.203, zo dňa 14.01.2011. videné 2330x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 221203:
Dobrý deň. V prvom rade Vám ďakujem za Vašu odpoveď. Nakoniec sa mi stav tak zohšil, že ma prijali do nemocnice a na základe CT sa ukázalo, že má protrúziu disku L4/L5 a S1 zatiaľ 2 mm mierne do prava. Už som od vtedy absolvovala 3 kompletné série rehabilitácie Mäké techniky na LS, cvičenie, BTL, DD prúdy som musela vynechať nakoľko mi to zhoršovalo tŕpnutie nohy. Tak sa už vlastne 3 mesiac potácam medzi lekárom a fyzioterapeutom. Vždy dostanem len obstrek 1% mesocain, užívam Mydocalm,Novalgin 500, Aflamil- pred tým Celebrex, Myolastan a žiadna zmena skôr mi je stále horšie. Neustále mi tŕpne pravá noha nad ktorou niekedy strácam úplne kontrolu a už začína aj ľavá noha. To nehovorím o kŕčom, tŕpnutí a boleti v krížoch, ktorá vyžaruje smerom do hora ale aj do svalu hlavne v pravo. Nakoľko sa mi stav nelepší a vždy keď ma bolí chrbát ma začne prehánať a to nehovorím o určitých sexuálnych poruchách ( tie som samozrejme konzultovala so svojou gynekologičkou a podľa nej a sono vyšetrenia je všetko z jej strany v poriadku , skôr má podozrenie na dráždenie nervov, ktoré tieto problémy spôsobujú ) dohodla som sa so svojim neurológom na MRI. Zaplatila som si prednostné vyšetrenie nakoľko už nemôžem v noci poriadne spať a potrebujem pri mojich malých deťoch plne fungovať.
Popis z MRI je :

Miecha bez patol. zmien signálu, conus v úrovni L1. Spinálny kanál a neuroforameny bez stenózy. Disky normálnej výšky a signálu. Spondylartroza.
L4/5 mediálna protrúzia disku 3,8 mm s minimálnou impresiou na dur. vak. V tele L4 i L5 6mm ložisko charakteru ostrovčeka tukovej prestavby.

POdľa môjho neurológa o nič nejde a podľa neho vraj nemôžem mať také bolesti ako opisujem. Viete mi poradiť či ste sa už stretol s takýmto prípadom a nejako mi aj lajcky vysvetliť o čo vlastne v tom popise ide ? Tiež by som Vás prosila o info aké sú ešte iné možnosti okrem rehabilitácie a obstrekov.

Ďakujem pekne budem vďačná za Váš názor.

S pozdravom