Odpovedal: Jara
Re: odpadávanie bez príčiny
(číslo príspevku 215.861, zo dňa 07.08.2010. videné 435x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 215861:
Zuzka ak by neboli žiadne iné problémy, tak skús odsledovať, koľko piješ. Ja viem, píšeš, žemáš dostatočý prísun tekutín aj stravy, len otázka je, či s tekutinami je to naozaj tak.
V prvom prípade ti bolo nadránom nevoľno, zvracala si. To znamená, že si vylúčila tekutiny aj tým zvracaním. Ďalšiemu odpadnutiu predchádzalo predošlý deň nechutenstvo a skoro celý deň si nič nejedla. Možno aj menej pila. Objektívne pre to hovorí aj nízky tlak.
Koľko cm máš, koľko kg? Čo robíš cez prázdniny? Akú čínosť? Teraz nevstávaš ráno do školy (minulý týždeň, keď si opäť odpadla). Aké pohybové aktivity máš? Nesúviselo odpadnutie časovo s menštruáciou? S konzumáciou nejakého jedla, ktoré ti neurobilo dobre? (nechutenstvo.. - odsleduj, ak by sa opakovalo).
Ak to bude iba čisto nízky tlak, tak okrem toho, že si ho musíš zvyšovať starostlivo dodržiavaným pitným režimom, začni aj s pohybovými aktivitami. Vhodné sú vytrvalostné, ktoré jeden deň robíš viac ako pol hodinu.
Zuzka ak budú príhody s odpadávaním pokračovať napriek vhodnému pitnému režimu aj pohybu, mala by ťa tvoja lekárka poslať k neurológovi.