Odpovedal: Jara
Re: Samovražda ako vedľajší účinok? II bezmocnosť
(číslo príspevku 210.014, zo dňa 16.04.2010. videné 236x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 210014:
Maja Lucia ti napísala veľmi pekne.. pridávam sa.
A dodám niektoré moje postrehy.
Píšeš veľmi dôležitú vec že to tvoja dcéra chce skúsiť sama. Toto je veľmi dôležité pre teba. Samozrejme že nie sama, s tebou a ďalšími, ktoým dôveruje.
Ďalšie čo ma zaujalo- ty si stratila vieru a ona to cíti, píšeš, že sa ti zdá, že už neverí ani tebe.. cíti tvoje pochybnosti. Na toto daj pozor, musíš začať opäť veriť, že je šanca.
Lucia píše nápady, čo by mala dcérka robiť. Pridávam aktivitu, ktorá vytrhla mňa.. keď už som bola kdesi tesne pred serióznymi úvahami o konci. Z kopy "inšpiratívnej" literatúry, ktorú som skupovala, som takmer s každou mohla zakúriť, ale jedna.. jedna mi pomohla naštartovať sa. Náhodou to bolo veľmi špecifické o mandalách, ale to nie je dôležité. Boli v nej návody a "omaľovánky".Kúpila som si ceruzkové klasické farbičky a vymaľovávala.. normálne plôšku po plôške, striedala farby.. zahĺbila sa do tej až primitívnej činnosti, vymaľovať plôšku, nevyjsť za okraj.. maľovala som prekrásne farebné obrázky. Nie tvorivo, lebo bola predloha, ale bol to prvý krôčik. Stratila som pojem o čase, prestala som myseľ zamestnávať starosťami, sústredila som sa na to jedno, čo práve robím..
Musíš pre ňu vymyslieť niečo..Kreslenie, maľovanie, môže to byť obyčajné capkanie farby štetcom na papier.. čojaviem? treba skúsiť, ale toto je jedna z dobrých aktivít.
Pohyb, povedala by som šport, ale dajte si menšie ciele. My s dcérou doma stepujeme na stepperi pustíme nejakú hudbu, jedna stepuje, druhá cvičí na fitlopte a potom sa vymeníme, rozprávame sa pritom, ver mi že často sa vysťažujeme na celý svet, začíname maximálne negatívne a končíme so smiechom, uvoľnené, spotené, veselé.
Pohyb na vzduchu, v prírode, čím viac, tým lepšie.
A naj najdôležitejšie: Podľa mňa ľudia, ktorí cítia lásku, málokedy prepadajú depresiám. Potrebuje neustále cítiť prejavy..