Odpovedal: Jara
Re: ako schudnut?
(číslo príspevku 209.507, zo dňa 05.04.2010. videné 258x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 209507:
Milá 16 ročná, chápem ťa, pri rodičoch sa fakt nedá nejesť, a ani to nekúšaj, lebo keď začneš vynechávať jedlo, potom pri normálnom jedení okamžite zafunguje obrana tvojho tela a rýchlo sa ti uloží tuk do zásoby.
Jedz čo ti doma navaria, ale nemusíš veľké dávky. Ide skôr o pravidelnosť. S mamou sa určite môžeš porozprávať a dohodnúť, aby ťa napríklad nenútila jesť počas sviatkov zo všetkého, vyberať si môžeš.. a ešte aby ti nevarila často múčne, sladké, kysnuté. Navrhni a aj sama priprav ľahšie jedlá, zeleninové šaláty ako prílohu a pod.
O sladených nápojoch ti tu už bolo poradené. A pauzy medzi jedlom nevyplňuj chrumkaním maškŕt. Ak, tak radšej jablko, mrkvu. Keď už veľmi musíš maškrtiť, tak zopár lieskovcov či mandlí a ako bonus musli tyčinku, hoci tá býva extra presladená, ale má maximálne 35 gramov.
Pohybové aktivity musíš zvážiť, problém s kĺbom riešiš určite s ortopédom, tak s ním sa poraď aj o vhodnom cvičení. Brušáky majú veľa podôb a niektoré sa dajú, môžeš určite prechádzky, malé ručné polkilové činky a pod. Neviem čo presne nesmieš zaťažovať, ale určite sa vhodné cvičenia nájdu. Držím ti veľmi palce, nech si so sebou spokojná, poznám tvoje pocity, mám 15 ročnú dcéru. Ja sa s ňou pokojne rozprávam o stravovaní, o pohybových aktivitách, o zdravotných hľadiskách.. Jedna maličká rada, skôr taká malá finta v čase, kedy sa ti tvoje telo extra nepáči: Hlad je niekedy len prezlečený smäd.. najprv sa napi, až potom po polhodinke jedz.