Odpovedal: Julo
Re: Nadmerne potenie
(číslo príspevku 209.315, zo dňa 30.03.2010. videné 339x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 209315:
Zabudol som sa Vas dodatocne spytat, ako dlho mate problem s nadmernym potenim? Kombinujete vo svojej strave aj potraviny, ktore mozu vyvolat zvysenu potivost (kava, koreniste jedla,...)?

Kedze ako spominate budete mat len 16 rokov, Vas problem moze suvisiet s hormonalnymi zmenami vo Vasom tele. V kazdom pripade, obvodnej lekarke sa so svojim problemom mozete zverit, pripadne ju aj poziadat o vymenny listok na endokrinologiu. Nasledne podla vysledkov krvnych testov by Vam vedeli blizsie ozrejmit, ci je problem len hormonalnej povahy a pripadne navhrnut liecbu. Sam si ale myslim, ze ak je potenie naozaj nadmerne, je vhodne poradit sa najprv s lekarom a absolvovat preventivne vysetrenia. Az ked sa nepreukaze ziaden zdravotny problem, je vhodne zacat postupne pouzivat pripravky zabranujuce poteniu (driclor, excipial,..)

Ako pisete, mate jemnejsiu pokozku - v tomto pripade Vam moze robit Driclor vzhladom k agresivnejsiemu zlozeniu iste kozne problemy. Svrbenie a scervenanie je typicke pre prve dni pouzivania. Aj z toho dovodu by som Vam preto odporucal vyskusat najskor jemnejsi Excipial Deo Forte (dostat ho v kazdej lekarni za cca 5 eur). Nanasa sa takisto ako aj Driclor na umytu a osusenu pokozku (aspon 12 hodin po holeni). Ma kremove zlozenie a je bez alkoholu, preto sa vstrebava o par minut dlhsie ako Driclor. Najvhodnejsie je pouzitie tesne pred spankom, ked je clovek v klude.

Oba spominane vyrobky obsahuju hlinikove soli, ku ktorym sa mnozstvo ludi stavia s nedoverou. Nahromadenie tychto latok v tele moze vyvolat zdravotne problemy, najroznejsie vyskumy vsak nie su jednotne pri posudzovani skodlivosti uvadzanych pripravkov.

Ak mate pripadne dalsie otazky, rad Vam na ne zodpoviem.