Odpovedal: Dagmar
Re: Samovražda ako vedľajší účinok?
(číslo príspevku 197.737, zo dňa 21.09.2009. videné 348x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 197737:
Len niekedy to klesnutie na absolutne dno moze znamenat, ze bude neskoro.
Vasej dcere sa moze podarit to o com nechcem radsej ani premyslat a vy uz nemusite mat skutocne ziadnu silu, ani pre seba, ani na fungovanie a uz vobec ziadnu pre pomoc vasej dcere. Je 'lahke' byt v pozicii mimo takehoto problemu, ale ludia co vam tu radia bud niecim podobnym presli alebo poznaju podobne situacie ci zufale stavy. Uprimne, mila Maja, myslim ze ste dobra a zodpovedna matka a chcete vasej dcere skutocne pomoct, co je uzasne, lebo toto kazdy rodic neurobi. BYt na vasom mieste, tak si s dcerou sadnem a otvorene sa s nou porozpravam na ten styl bud to obe este raz skusite a zabojujete o vase zivoty a ona sa necha hospitalizovat a necha si pomoct a vy sama potrebujete pomoc zvonka (psycholog, mozno aj nejaky liek), aby ste do dokazali zvladnut.
Ak by slo napr. o moju sestru, tak by som to videla tak, ze jedine hospitalizacia moze podchytit toto nebezpecne stadium. OPakujem este jedno, je velmi dolezite prist na to PRECO to vsetko vzniklo, moze ist s velkou pravdepodobnostou o nieco, o com neviete.
Toto nevznika len tak,v puberte sice kazdy prejde fazami depky a dalsimi inymi hroznymi vecami, ale toto je privelke susto. Nejaky vazny problem tam bude, pripadne sa akumulovalo toho viac za dlhe obdobie, mozno aj roky.
Neviem, nespominate inych clenov rodiny, ste s dcerou sama? Mate manzela/partnera/druha plus ine deti? Aky je vas vzajomny vztah s dcerou? Viete o nejakych problemoch? Kedy to vsetko vlastne zacalo?
Rozhodne sa treba porozpravat s psychiatrom aj psychologom, ja som za hospitalizaciu a adekvatnu terapiu - terapeut musi mat skusenost s traumatizovanymi pacientami, nielen bla bla bla lebo su aj taki psychologovia a zial niektori vedia velmi podcenit situaciu. Je radsej precenit a povazovat ju za vaznejsiu ako je ako naopak. Takto si budete aspon ista, ze ste urobili maximum.