Odpovedal: Dagmar
Re: Samovražda ako vedľajší účinok?
(číslo príspevku 197.747, zo dňa 21.09.2009. videné 261x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 197747:
Tak to bolo jasne, ze tam nieco bude. Na vasu dceru toho bolo privela, zavazne rodinne konflikty v prilis citlivom veku, ona v tom kotli spolu s vami bez moznosti uniku, vsetko samozrejme slo aj cez nu, zvlast ak je citlivejsej a vnimavejsej povahy. Jej autoagresia a samovrazedne sklony su len kricanim o pomoc, sama z toho nevyjde, musi sa velmi velmi trapit a uz asi aj pekne dlho.
Mozno sa citi podvedome aj vinna za to, co sa stalo vam (s ex-manzelom), pripadne sa citila zcasti vinna za vas rozvod. Zvlast ked ma s vami taky uzky a intenzivny vztah. Nevedela vam pomoct ani si nijako vyventilovat vsetky tie hrozne emocie, kt musela zazivat (preto to sebaposkodzovanie). Mila Maja, normalny psycholog vasej dcere nebude vediet pomoct. Rozhodne treba skuseneho trauma-terapeuta, ktory sa vasej dcery ujme a terapia bude trvat velmi dlho, pripravte sa na roky, ale postupom casu to bude spolu s liekmi lepsie a lepsie.
Najlepsie by to slo tak, ze najprv hospitalizacia, lekari na oddeleniach maju priame kontakty na terapeutov a ambulancie, budu vam vediet povedat konkretne mena ci tam dokonca mozno aj zavolat ohladne vasej dcery aby bola prijata na terapiu cim skor. Ked clovek hlada sam, trva dlho kym sa uvolni miesto. Ale toto je akutny pripad. Velmi vam drzim palce a urcite sa ozvite ako na tom ste.