Odpovedal:
Ján
|
Re: poskodenie pecene
(číslo príspevku 205.666,
zo dňa 27.01.2010.
videné 251x)
ODPOVEDAŤ
/
Predchádzajúci príspevok
|
|
Text príspevku číslo 205666:
Zamerali ste sa na jeden druh škodlivín v potravinách. Keď obchod upozorňuje že kôru citrusov nemôžme konzumovať, tak ju nekonzumujme. Ešte dobre, že sa na to upozorňuje. Všímate si na akejkoľvek potravine aj tie Ečka ako konzervačné látky? Netrápte sa tým. Čerstve ovocie (aj tie jahody z dovozu) pred konzumom umyte pod tečúcou vodou a zjedzte ho. Má viac prospešných látok ako negatívnych. Keď som študoval ochranu rastlín tak nám docent povedal: Ľudstvo má na výber: buďto vymrie v päťdesiatke na rakovinu, alebo v štyridsiatke od hladu (ak sa nebude používať chémia). Je to extrémne tvrdenie, ale niečo pravdy na tom je. Profesionálni veľkopestovatelia používajú iba toľko hnojív koľko je na hektár prepočítané v čistých živinách, inak by mali zbytočne vyššie výdavky, pri postrekoch sa dodržiava ochranná lehota po postreku atď. atď. Jedzme surové ovocie a zeleninu, iba si ju dobre poumývajme. A ničoho nejeme toľko, aby sme si nebodaj zničili pečeň. Mal som kolegu, ktorý kdesi čítal, že si poškodí pečeň každý, kto zje viac ako 6 jabĺk denne. Bál sa jabĺk. Zomrel v štyridsiatke na cirhozu z alkoholizmu.
|
|
|