Odpovedal: Dušan
Re: poskodenie pecene
(číslo príspevku 205.290, zo dňa 22.01.2010. videné 325x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 205290:
Nadmerná konzumácia mrkvy a paradajok nemôže zapríčiniť poškodenie pečene,môže sa to ale stať,ked pestovatel nadmerne chemicky ošetruje túto zeleninu-a hlavne sa jedná o postreky,to môže byť nebezpečné,žiadna zelenina sa nemá predávať,pokial je na nej účinný postrek,niekto naháňa zisk,môže porušiť toto pravidlo,dá do predaju aj takúto zeleninu,no a my ju potom zjeme a máme velký problém!Aj nejake syntetické hnojivá sú tam,no tie postreky,to je to najhoršie!!!Môžte si sám všimnúť,hlavne v hypermarketoch pri citrusovych plodoch,velký nápis, Kôru nekonzumovať ,chemicky ošetrované!Kedysi sa stej kôry dal spraviť taký domáci džús,no dnes sa to už nedá ,otrava!!! Mrkva nám pomáha prisúvať do organizmu vitamín A, mnohonásobný prísun vitamínu A,môže spôsobiť vnútorné krvácanie,no to by ste museli skonzumovať mrkvy na desiatky kíl,aby ste prekročili limit,ktorý by Vás mohol ohroziť,no a pokiial viem ,k tej mrkve treba skonzumovať ešte trochu jedlého oleja,vitamin A sa neuvolňuje vo vode,ale tukoch,pokial sa nemýlim.