Odpovedal:
Ján
|
Re: Plesniva klobasa
(číslo príspevku 180.447,
zo dňa 10.02.2009.
videné 4459x)
ODPOVEDAŤ
/
Predchádzajúci príspevok
|
|
Text príspevku číslo 180447:
Všetky mäsá a mäsové výrobky sa môžu skladovať v mrazničke pri -12 stupňoch C pol roka určite. Ako sa tam dostala pleseň ste nenapísali. Či napr. bola pleseň aj vo vnútri klobásy keď ste ju rozmrazili a rozkrojili. Tam už pleseň nemá čo robiť. Domáce klobásy visia v špajzi bez mrazenia celé mesiace, ale sú vyúdené tak vydržia dlho. Každá pleseň sa varením úplne zničí. Botulotoxín sa varením nezničí, preto vypuklé mäsové konzervy vyhodíme hneď a vôbec ich neotvárame, načo. Otvorenú kyslú smotanu môžete v chladničke skladovať napr. 3 dni, ale potom ju treba dať do varenej stravy. Uvedomme si, že takáto smotana je vlastne trošku vylepšené kyslé mlieko, no z toho sa ozaj neotrávime. Otvorenú majonézu, alebo tatarskú omáčku v chladničke ja držím ešte asi týždeň a snažím sa ju spotrebovať na hranolky. Nikdy sa nám nič nestalo. Doba spotreby na potravinách je tzv. minimálna doba a má ešte aj nejakú rezervu. Preto jogurt 1 deň po dobe spotreby môžme spokojne zjesť. Tak asi takto.
|
|
|