Odpovedal:
Ján
|
Re: Panicky atak z hub v kapustnici
(číslo príspevku 176.935,
zo dňa 26.12.2008.
videné 240x)
ODPOVEDAŤ
/
Predchádzajúci príspevok
|
|
Text príspevku číslo 176935:
Od detstva som zbieral huby: štyri druhy, ktoré ma naučili poznávať rodičia: dubáky, kuriatka, kozáky a jeden bezpečný druh plávky. A keď som študoval botaniku a zistil som koľko ďalších húb je jedlých, ale koľko je nejedlých, škodlivých a jedovatých, som tak spanikáril ako Jana vo svojej otázke. Ja som huby nazbieral, pripravil a do rána som v posteli šalel od strachu, ktorý člen rodiny sa otrávil. A tak som prijal zásadu: jeme jedine šampiňóny (čerstvé) z obchodu, alebo hlivu ústricovú tiež z obchodu. Od nikoho by som neprijal sušené huby ani hubové jedlo. Od tej trošky húb v kapustnici, ak boli jedlé, sa Vám nestane nič ani pri zohrievaní kapustnice na tretí deň. Toto upozornenie, huby nezohrievať, platilo vtedy, keď neboli chladničky a jedlo celý deň kyslo na šporáku, ale aj tak to nebolo na otrávenie.
|
|
|