Odpovedal: Pavel
Re: Žalúdočná kyselina v tehotenstve
(číslo príspevku 16.730, zo dňa 17.03.2003. videné 606x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 16730:
Surové kravské mlieko kyselinu len dočasne neutralizuje (znižuje kyslosť v žalúdku). Podporuje však produkciu gastrínu a žalúdočnej kyseliny, v konečnom dôsledku stav teda zhoršuje. Zdravšie je piť kyslomliečne výrobky alebo kyslú smotanu (ak sa neviete vzdať mlieka). Okrem toho je otázne akej kvality je mlieko ktoré používate. Rumanček upokojuje sliznicu žalúdka a znižuje tvorbu kyseliny. Preto mlieko pomáha len zdanlivo a krátkodobo. Mám to odskúšané na sebe, a je to napísané aj v nových knihách o výžive. To že mlieko pomáha pri pálení záhy je starší názor, ktorý sa vyskytuje aj v niektorých lekárskych knihách z minulého obdobia.