Odpovedal:
ivanuška
|
Re: Zle z kavy?
(číslo príspevku 158.149,
zo dňa 10.03.2008.
videné 620x)
ODPOVEDAŤ
/
Predchádzajúci príspevok
|
|
Text príspevku číslo 158149:
Pridám zopár ďalších informácií:
Na Slovensku má mať každá kaviareň receptúru nakaždý tovar vyrábaný na prevádzke. Problémom je, že všade si tú receptúru napíšu inak (ak ju vôbec napíšu),podľa svojich vedomostí a zvyklostí a tak sa bežne stáva,že ten istý názov prezentuje úplne iný výrobok. Predpis je takto splnený, ale zároveň dochádza k zavádzaniu kupujúceho. Pretože ak si niekde objednám ponožky, nemali by mi ponúkať podkolienky - u kávy v kaviarniach to neplatí - niekde vám dajú Latte, inde to je samé mlieko a žiadna pena... Dokonca som sa stretol s instantnými práškami, ktoré nazývali kapučíno...
Osobne si myslím, že každý výrobok má, aspoň z historického hľadiska, svoj názov a aj svoj výrobný postup, istý vzhľad, spôsob podávania a približnú chuť. Nie je predsa jedno, či si dám v reštike sviečkovú na smotane a čašník mi prinesie guláš - veď mäso je podobné, aj šťava tam dajaká je, aj knedle tam nájdem...
Chybou je ale aj sám zákazník - ak mi predali podkolienky namiesto ponožiek tak to reklamujeme, prípadne tam už nepôjdeme nakupovať. V kaviarniach to asi neplatí, často tam robia amatéri (najmä vedúči a majiteia) a tí si presadzujú to, čo im chutí a nie to ako by to správne malo byť... Ale je pravdou, že chutí je množstvo, spôsobu lákania zákazníka tiež a tak tu je z toho kocúrkovo - ostatne to platí pre celý svet, nie len v SR. Aj v samotnom Taliansku nájdete krajové rozdiely - prispôsobujú sa požiadavkam zákazníkov a chcú podávať iné ako konkurencia.
Ak sa mám vyjadriť aj k pôvodnej otázke, dotyčná by nemala piť takú kávu, aká jej robí zle. Poprípade vyskúšať množstvo vzoriek a spôsobov prípravy, aby našla to, čo jej vyhovuje.
|
|
|