Odpovedal:
peter
|
Re: titánové hrnce
(číslo príspevku 146.053,
zo dňa 04.10.2007.
videné 665x)
ODPOVEDAŤ
/
Predchádzajúci príspevok
|
|
Text príspevku číslo 146053:
predpokladám, že hovoríte o hrncoch zo zliatiny chróm/nikel. Ich nespornou výhodou je úspora energie, neprenášanie pachov, nepripálenie jedál, ľahké umývanie a tým pádom aj zdravšie varenie. Nezabudnuteľný je aj ich neustály "dobrý" výzor, čistota a lesk prevedenia (ak sa pravideľne dôkladne umývajú). Ja ich mám asi 15 rokov a doteraz neboli žiadne problémy - stále vyzerajú ako "včera kúpené". Na pečenie prírodných rezňov nepoužívame žiadny olej, aj na vyprážanie pod pokličkou stačí len cca 1/3 oleja ako bežne.
Ich výhodou je tzv. sendvičové dno, ktoré dlho udrží dosiahnutú teplotu a rovnomerne ju prenáša aj na steny hrnca. ďalšou výhodou je možnosť varenia v pare, čo umožňuje špecialne upravený vrch hrnca s pokrievkou (ich spracovanie je na desatiny milimetra presné a spolu s kondenzovanou parou uzavrú paru v hrnci a neprepúšťajú ju von - asi najzdravšie varenie).
Žiaľ, na trhu sú aj podobné "lacné" hrnce s tenkými stenami, ktoré sa aj deformujú teplom. Asi najznámejšie kvalitné sú od firmy ZEPTER, IMCA a pod. - pred pár rokmi sa tu o tom viac písalo - použi vyhľadávač
|
|
|