Odpovedal: pegass
Re: Je ohrievanie jedla v mikrovlnke škodlivé?
(číslo príspevku 120.592, zo dňa 16.01.2007. videné 280x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 120592:
Ahoj Ada, názory na túto problematiku sú naozaj rôzne.
Môj názor je taký, že vzhľadom na dobu, koľko sa už tento spôsob žiarenia využíva, tak by sa jeho škodlivosť na ľudský organizmus už iste klinicky dokázala a nevyrábal by sa. Taktiež obdobie nadšenia mikrovlnkami je už dávno preč.
Z praktického hľadiska si myslím, že hlavne na ohrievanie (prihrievanie) už uvarených jedál a potravín je veľmi dobré. Prihrievať prílohy (ryža, zemiaky, cestoviny ak človek nechce stále variť) je klasickým spôsobom prakticky veľmi komplikované (podlievanie a.p.). Takto mikrovlnku u nás doma užívame.
Čo sa týka žiarenia z mikrovlnky, tak plášť tvorí určité krytie. Ak má človek
napriek tomu obavy zo žiarenia, nemusí sedieť pred ňou v čase jej chodu. Koniec činnosti býva indikovaný zazvonením.
A nakoniec, v dobe keď žijeme priam v "sprche" rôznych typov žiarení (mobily, televízory, žiarivky, infračervené sálavé vykurovanie, kozmos atď.) je prípadné pôsobenie žiarenia z mikrovlnky krátkodobé. Mnohé iné ani nedokážeme ovplyvniť. Ja si myslím, že v domácnosti môže mikrovlnka rozumne pomôcť hlavne zamestnanej žene a matke a riziko nehrozí. Prajem všetko dobré.