Autor otázky: Slávka
|
Alergia na pšeničnú aj žitnú múku
(číslo príspevku 105.399,
zo dňa 09.08.2006.
videné 932x)
ODPOVEDAŤ
|
|
Text príspevku číslo 105399:
Dobrý večer. Od roku 1997 mi zistili alergiu na pšeničnú a žitnú múku. Snažila som sa dodržiavať diétu aj keď to je veľmi ťažké. Stále som mala podozrenie na celiakiu, keďže som trpela na bolesti brucha a hnačky. Ale voľajako nijaký lekár ma nikde neposlal. Až nadávno na moje veľké prosby mi alergologička zobrala krv a vyšli jej výsledky na celiakiu. Tak ma poslala za gastroenterológom, ktorý mi dal urobiť biopsiu, ale namiesto celiakie potvrdili intoleranciu laktózy. Takže teraz nemôžem jesť ani chlieb, cestoviny, salámy atď...proste všetko, čo obsahuje múku...čo som sa sanžila robiť aj doteraz, ale ešte k tomu všetko, čo obsahuje laktózu, čiže maslo, syry, jogurty...Čo mám vlastne jesť? Mám 39 rokov, sama sa starám o dve deti, musím pracovať a musím aj jesť. Nemôžem predsa ustavične sedieť na Wc!
Prečo celiatici majú preukaz ZŤP, príspevok 1000 Sk, recepty od lekára na výrobky za polovičnú cenu (tie si musím kupovať aj ja - ryžové cestoviny, pohánková múka...všetko je to veľmi drahé, nemôžem predsa stále jesť len tvrdé kukuričné chlebíky, od ktorých ma už bolia ďasná),mne nepatrí nič? Veď takisto nesmiem múku, a teraz už ani laktózu a koľko liekov ju obsahuje, ktoré beriem!prosím poraďte mi, lebo skončím na psychiatrii.Keď sa tak ned tým zamyslíte, mám to ťažšie ako, keby som tu celiakiu mala. Veď na trhu je už toľko výrobkov.
|
|
|