Autor otázky: Eva
ako sa brániť?
(číslo príspevku 20.360, zo dňa 23.04.2019 videné 763x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 20360:
Máme 8 ročnú čisto bielu mačku, má prístup aj von.Bola to výborná mačka, dobre lovila myši a iné hlodavce, mačence mala raz za rok priemerne tri, väčšina z nich boli čisto biele, takže sme vôbec nemali problém nájsť pre ne nový domov.
Ale v zime nám mačka zmizla. Vrátila sa po pár týždňoch. Divili sme sa tomu, ale boli sme radi. No nie nadlho. Mačka prestala loviť, hára každé dva mesiace, ale nemá mačence. Predtým raz za rok odchovala mačebce a bol pokoj, teraz sa každé dva mesiace bráni dobiedzajúcim kocúrom, ktorých máme plný dvor a obťažujú nás mraučaním.
Mám podozrenie, že mačku nám v zime "ulovili" osoby zo slobosy zvierat alebo inej organizácie a dali ju sterilizovať. Ublížili mačke-užitočnému zvieraťu, ktorú úplne zbytočne zmrzačili a ešte si nechali za to zaplatiť! Keď videli čisto bielu mačku čo je veľmi zriedkavé zafarbenie, mohlo im napadnúť, že u nej sa nejedná o neželané rozmnožovanie! Ale kšeft je na prvom mieste. Urobili zle aj nám tým, že tajne bez dovolenia poškodili zdravie nášho zveraťa a spravili z neho neplnohodnotné zmätené stvorenie.
Stalo sa vám niečo podobné? Akú možnosť obrany - odškodnenia majú majitelia obetí sterilizačnej hystérie?