Autor otázky: Zuzka
Neviem ako ďalej...
(číslo príspevku 20.312, zo dňa 01.08.2016 videné 686x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 20312:
Dobrý deň,
máme yorkšíra od jeho 5 mesiacov, má už dva a pol roka a okrem búrok a silvestrovskej noci sa nebál ničoho. Spával so mnou v pohode so mnou v posteli.

Asi pred mesiacom som bola s manželom na dovolenke na tri dni a psíka sme nechali v starostlivosti 25-ročného syna. Nakoľko bol psík naučený na spanie so mnou v posteli, tak si ho aj syn zobral do postele. Hneď prvý deň sa mu psík počúral v posteli a tak ho syn vyhnal z izby a nasledujúce dva dni spal pred dverami izby.

Keď sme sa vrátili z dovolenky, veľmi sa na nás psík tešil. Nastal problém, okolo druhej v noci sa nám začal budiť, a dychčal a triasol sa a nevedeli sme, čo sa mu stalo, či zlý sen, ale keď sa to opakovalo viac dní, tak sme navštívili veterinára..

Veterinár nám dal pre psa na ukľudnenie najprv prírodné tabletky, ale tie nezabrali ani trochu, potom nám dal Diazepam 5, aby sme mu ju dali večer pred spaním, ale nezabral, zabral mu až Diazepam 10 a tak spal v kľude až do rána, do 6-7 hod.. Takto mu už dávame tabletky dva týždne a veterinár nás upozornil, že by sme mu nemali dlhšie dávať, aby sme skúsili vynechať.

No keď sme vynechali Diazepam 10, tak sa psík v noci okolo tej druhej znovu začal budiť, bol celý akoby mimo. Vrátila sa tá triaška a dychčanie. Keď sme ho skúsili dať za dvere, tak škriabal na dvere, kňučal a v izbe zase skákal po stole, skrinke, potom na parapetu okna, chodí po parapete, potom ťahá žalúzie a keď ho dám dole z okna, tak to opakuje aj 10-15 krát. Skúšala som si ho pritúliť a tak ukľudniť, ale on vôbec nevníma nič, len dychčí, trasie sa a uteká neviem kam....

Ja neviem čo sa mu stalo v jeho hlave, keď sme neboli doma, ale už si nevieme rady.

Ďakujem za radu