Odpovedal: Jana38
Re: Spinave ucho.
(číslo príspevku 19.724, zo dňa 30.05.2012 videné 296x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 19724:
´ˇTažko povedať,najlepšie by bolo,keby to videl vetreinár.urobiť výter zo zvukovodu a pozrieť pod mikroskopom.Doma mu skúste pozrieť (ak si nechá) pod dobrým osvetlením,či nemá vo zvukovode niečo zapichnuté (osina,semeno táv-može sa tam zapichnúť,okolo vznikne lokálny zápal,pod visiacim uchom labradora sa mu to tam môže zaparovať)
Slovenská čuvačka mojich svokrovcov mala celoživotný problém s jedným uchom (bez vonkajšej príčiny).Tiež každú chvíľu zápal jedného zvukovodu.Vtedy boli kvapky chronicin(myslím,že sa už nedovážajú -mali mať vedľ. účinky) a tie jej vždy do 2 dní zabrali -ale do pol roka sa situácia opakovala.Myslím,že obsahovali kortizón.Teraz má 12 rokov a je už hluchá -nevieme či starobou,či genet. predispozíciou -biele zvieratá majú často poruchu zraku,alebo sluchu,alebo chronickým zápalom,alebo tými kvapkaminiektoré plemená majú s ušami problém-hlavne tie s klopenými ušami a s dlhým osrstením.
Najprv nech uši prezrie veterinár a ten vám aj poradí(resp. mal by poradiť) ako sa o uši starť,ako čistiť -dostať aj čistiace roztoky na uši (predávajú veterinári a niektoré predajne chovateľských potrieb).mechanicky -vatovými paličkami by som sa mu v ušiach nešpárala,ani u ľudí a detí sa to už dlho nedoporučuje -zatláčame si maz (prirodzenú ochranu) hlbšie do ucha,sliznicu dráždime...
Niektorí ORL lekárižartom hovoria,že do ucha špárať len lakťom:o)