Autor otázky: Deny
Odporné a premnožené kliešte !!
(číslo príspevku 16.362, zo dňa 04.05.2009 videné 565x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 16362:
Ja neviem ako vám,ale mne sa zdá,že tých kliešťakov je nenormálne z roka na rok viac a viac a dokonca by som povedala,že sú nejakí odolní voči všetkému,čo použijem proti nim!!
Už naozaj neviem,čo nášmu maltezáčikovi aplikovať..kúpila som mu protiparazitárny obojok,vraj po 5 dňoch intenzívneho nosenia zaberie a zabráni prenosu i nalepeniu kliešťakov..HA! Po príchode domov z lesa som ich našla 9 !! 9 kliešťakov na malom havinovi prikusnutých!!.. tlusťoši nacicaný odporní a hnusní!! Ako proti nim bojovať??? Ako? Keď nám nič nezaberá??.Minulé leto som mu dávala ten roztok,čo sa medzi lopatky aplikuje až na kožu..kliešťakov bolo,ale nie v takom množstve.Ale boli.Očkovania má všetky,aj proti lymskej ,aj proti ešte ďalším onemocneniam..ale kliešte z lesa sú na ňom vždy!!! A viete,čo to je,ak ich treba vyberať,keď sa držia ako pijavice a havi trpí..
AKO ,poraďte, ako proti nim ešte bojovať??.. mne zlyhávajú všetky recepty,či na teatree olej,či medzilopatkové zmesy,alebo obojky. Tak vás poprosím,čo vy robíte pre svojich chlpáčikov, aké opatrenia, aby sa im tie potvory nedostali pod kožu? A verte, každá rada dobrá a určite vyskúšam!!
..ďakujeeem!!!