Autor otázky: mladá fenka /pisateľka Jana
slinenie
(číslo príspevku 14.691, zo dňa 01.11.2008 videné 896x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 14691:
Zdravím.Potrebujem sa poradiť.Naša 7 mesačná fenka kríženca začala včera večer nadmerne sliniť.Na miestach,kde leží,ostávajú mokré fľaky.Najskôr sme si mysleli,že je to výlučok z pošvy,nakoľko je v ruji,nepáchlo to ani ako moč.Dnes som jej priložila servíku ku pyskom tlamy a ostala mokrá.A pri zdvihnutí hlavy z podložky jej viseli sliny po obidvoch stranách.
Ináč sa myslím, cíti dobre,je hravá,potavu prijíma tak,ako bežne,aj stolica je v poriadku.Nenapína ju,nevracia.Neviete,o čo by sa mohlo jednať?
Fenka váži 6 kg,má už kompletne vymenený chrup(ale pred týmto slinením jej mierne zapáchalo z tlamy-boli sme so zápach. u veterinára,ale ten skonštatoval,že v papuli je všetko O.K.-vtedy sa jej zúbky ešte menili,a že zápach.može súvisieť s tým,a že sám odoznie)Mne si papuľu prezrieť nechá celkom ochotne,len vpavo sa mi zdá,že reaguje citlivejšie.Ale ako laik tam nič,čo by mohlo byť problémom nevidím.
Ešte poznamenám,že včera,pred začiatkom toho slinenia,stetli pri venčení psa,ktorý dcéru a našu fenku sprevádzal až pred náš byt.Takí boli "zaláskovaní"...
Mohlo by byť nadmerné slinenie aj prejavom sex.túžby?Ešte som sa síce s takým prejavom nestretla,ale jeden nikdy nevie...o))