Autor otázky: Miriam
Nákaza zo zvieracích výkalov?
(číslo príspevku 14.156, zo dňa 08.08.2008 videné 586x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 14156:
Dobrý deň,

môj problém síce moc nepatrí do tejto kategorie, ale so zvieratami úzko súvisí - bohužiaľ tentokrát v tom negatívnejšom zmysle slov.
Manžel bol s dcérkou na pieskovisku, čo máme kúsok od domu, asi po hodine prišli domov, lebo dcérke sa podarilo vyloviť "poklad" v podobe nejakého zvieracieho hovienka Nezvykne síce dávať piesok do úst, ale pravidelne si otiera pusku ručičkou, takže okolo úst máva piesok.
Rada by som sa opýtala čo mám robiť? Pozorovať jej stolicu, či sa tam neobjaví nejaký parazit, alebo nosiť pravidelne vzorky stolice na rozbor (lebo neviem aká je tam inkubačná doba pri všetkých možných parazitoch, čo tam mohli byť) alebo to nechať tak?

Naša lekárka mi povedala, že z toho určite nič nebude. A dnes mala na stolici také dve malé biele hrčky (asi tak 2 mm), myslela som že nejaké vajíčka, ale možno to bol len zvyšok z vlhkého obrúska, občas po ňom ostávajú také žmolky. Ako teda zistím, či dcérka má nejakého parazita alebo nie.

Vďaka za rady.

P.S. Jaaaj, ešte som zabudla, ruky som jej hneď po príchode domov umyla teplou vodou a mydlom Protex, ale či po ceste nestrčila ruky do úst, nevie nikto.