Autor otázky: Mirka
Nádej? Závraty, pocit ťahu do strán...
(číslo príspevku 94.715, zo dňa 23.04.2006. videné 1700x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 94715:
Dlhé roky /viac ako 10/ mám problém so závratmi, pocitom na odpadnutie aj rovnováhou. Pobehala som kopec lekárov , ktorí na mne "otestovali" desiatky liekov až si pripadám ako hypochonder. Kiež by som ním však bola....
Nuž ale teraz k mojej otázke. Prosím Vás môžu moje problémi s rovnováhou, pocitom ťahu do strán , točenie hlavy a veľmi zriedka aj z pádom BEZ straty vedomia a iných porúch byť z krčnej chrbtice.
Tu sú moje výsledky: MGR a CT negat, EEG negat, EKG negat, evokované potenciály uší a očí negat, elektornystagmografia: Spon. nystag. negat, Termicky 40% prevaha pravých nystagmov bez CP, OKN v norme, sakády a SOP bez poruchy, akcelerácia -prevaha doprava, postrotačne-prevaha doprava, pendel veľmi mierna/minimálna/ prevaha do prava, v oblasti 0,05Hz je relatívne symetrická funkcia aj dynamika vestibulových systémov. Krčný nystagmus - torzný test-evokuje proproiceptívny pravý nystagmus.
RTG krčnčj chrbtice:
napriamená lordóza s blokovým postavením od C4- C7, osteochondrosis interv..
sonos ciev:ACI bez známky stenóz....ostatné v norme......až na- asymetriu v prietokových rýchlostiach amc s cca 50% asym.v prospech pravej strany .

Naozaj si pripadám ako človek ktorý behá od jedných dverí k druhím , no ono je to preto, že doposiaľ sa nenašlo nič čo by mi pomohlo a to som už brala kopec liekov na prekrvenie, upokojenie, antidepresíva....vraj aby som to ľahšie znášala , ale ani po 2 rokoch na antidepresívach mi nebolo vobec lepšie, len sa ma jeden lekár zbavila a druhý ma dostal na krk.... Ale nepomohol mi nik.
Preto Vás láskavo prosím o odpoveď a možno aj radu...ak dáku máte.

ĎAKUJEM.