Odpovedal: Ján
Re: Cerebr versus Enceph
(číslo príspevku 9.279, zo dňa 21.06.2002. videné 487x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 9279:
Pýtam sa v súvislosti s 19-mesačným dieťaťom. Predčasne sa narodilo v 32. týždni tehotenstva, od 2. mesiaca veku prebieha rehabilitácia podľa Vojtu, Encephabol bol predpísaný taktiež od druhého mesiaca veku. V 10.mesiaci veku dioeťaťa bol podávaný injekčne Cerebrolysin (30 ampuliek..3 za týždeň), potom bola prestávka a opäť bol nasadený Encephabol. Teraz nám opäť doporučujú Cerebrolysin (30 ampuliek), avšak stretli sme sa s rozdielnymi názormi naň. Naviac sme sa dozvedeli, že v Čechách už sa nepoužíva ( v súv. s DMO).
Inak diagnóza dieťaťa je: ohrozené vývojom DMO, čiastočná psychická, značná motorická retardácia, dilatácia komorového systému (naposledy hraničná). Inak je zaujímavé, že pozorujeme zlepšenie (skôr psychické) po zmene lieku, teda buď po prechode z Encep. na Cereb alebo naopak, po pár týždňoch sa stav ustáli.
Naviac pri aplikácii Cerebr. (injekčne) hrozí aj ochorenie dieťaťa pri neustálej návšteve ambulancie s dopadom na rehabilitáciu a rovnako z pichania deti majú strach. Náš neurológ povedal, že mi sa máme rozhodnúť, avšak o liekoch a ich účinkoch (aj vedľajších) vie snád viac on. AJ preto Dakujem za odkaz na stránku o Cerebrolisyne. Ak môžte ešte niečo doplniť, budem rád.
Dakujem