Odpovedal: Lubo
Re: Výrastky na krčnej chrbtici
(číslo príspevku 86.919, zo dňa 19.02.2006. videné 9195x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 86919:
Dobrý deň,
asi pred 5 rokmi mi zistili tetaniu. Nikdy pred tým som nemal žiadne zdravotné prblémy. Stalo sa mi to jedného dňa pri šoférovaní. Bol som po celom dni dosť vyčerpaný a vracal som sa domov, keď som začal celý od dolných končatín až po ústa tŕpnuť. Pred tým som ale autom vbehol do jamy a trochu som trhol hlavou.
Od toho dňa sa to všetko začalo. Okrem tej tetanie, ktorú mám vcelku zvládnutú a viem s ňou v celku normálne žiť mi už spravili asi všetky možné vyšetrenia.
Všetky boli realizované asi pred 4 rokmi. Na RTG mi našli vtedy blokádu na krčnej chrbtici, výrastky na stavcoch, z ktorých jeden zasahuje do miešneho kanála, tak mi ju jeden pán "doktor" manipuloval. A odvtedy mám problémy s chrbticou. Manipulácia bola taká brutálna, že som pri nej prvý krát skoro odpadol. Proste ma chytil za hlavu a normálne ma zdvihol od zeme. Od vtedy mi puká v krku skoro stále, čo mi pred tým nikdy nerobilo, a keď mi prestane pukať, tak je mi zle. Asi pred rokom som bral 6 mesiacov Neurotop 300 mg, jednu tabletku denne. Vtedy sa mi stav celkom polepšil a nemal som ani tie bolesti chrbtice ani iné problémy s ňou. Terz sa mi stav nejako pohoršil, veľmi často ma bolí krčná chrbtica, bolesť vyžaruje do hlavy aj do ramien. Keď predkloním hlavu, cítim ako keby ma bolestivo ťahalo až do ľavej strany chrbta.
Poslednú dobu mi aj dosť často búchava srdce, ťažko sa mi dýcha a je mi celkovo tak ťažko. Dosť často ma bolievajú aj nohy a som celkovo unavený.
Mám 26 rokov ale niekedy sa cítim ako 70 ročný dôchodca. Keď ma sekne v krku, tak mám také točenie hlavy, že aj dva dni som úplne odrovnaný a len ležím v posteli. Niekedy mám z toho pocit aj na vracanie.
Chcem sa teda opýtať, či môže tieto problémy robiť tetania alebo blokády a výrastky na stavcoch ? Nemôžu mi tie výrasty niekde tlačiť na nejaký nerv ?
Môže to mať súvis aj s tým búšením srdca a s tým, že sa mi ťažko dýchava ?
Pred tými 4 rokmi mi robili kompletné interné vyšetrenie a nič tam nenašli - EKG, Holtera, sono srdca a ciev, krv, štítna žľaza ...
Ďakujem za odpoveď