Odpovedal: Sasa
Re: Pomôžte mi prosím - pálenie pošvy
(číslo príspevku 6.357, zo dňa 03.02.2002. videné 4999x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 6357:
Ahoj, Andrea!

Nie som lekarka, ale mam s tym skusenosti.
V prvom rade, okamzite chod znova na gynekologiu. Je mozne, ze ten vaginalny krem nezabral, zavisi od toho, aku "infekciu" mas. Niekedy sa na to davaju vaginalne cipky, ktore sa uzivaju len niekolko dni na noc.

Aj krem treba poctivo aplikovat aplikatorom po 7 dni na noc a nesmie sa v case liecby sexovat. Takyto krem moze obsahovat antibiotika, ktore narusuje prirodzenu mikrofloru v posve a preto trva este nejaky cas, par dni, kym sa to da do poriadku. Na to sa uzivaju dalsie cipky, napriklad Genia na obnovenie prirodzenej kyslosti v posve.

Taketo infekcie posvy su dost bezne, priciny su rozne, od narusenej psychickej rovnovahy, cez spinavu vodu v bazene, dokonca aj zlozenie stravy. Alebo to moze "priniest" aj sexualny partner, ak to robil s inou zenou, ktora ma nejaku taku infekciu.

Okrem toho je dobre, podla toho, ake "kvasinky" alebo bakterie sa objavia vysetrenim tvojej posvovej mikroflory, aby sa liecil aj partner, aj ty - a to antibiotikami, ktore sa uzivaju oralne (zjedia sa). Su to len dve tabletky. To predpise tvoj gynekolog aj pre neho.

Hlavne to nesmies zanedbat, lebo sa to moze rozsirit a potom sa to tazsie lieci. Stipanie pri moceni je sposobene asi tym, ze uz mas velmi podrazdenu sliznicu vonkajsich pohlavnych organov, ta fialova vec moze byt krvna zrazenina, alebo poskodena sliznica, asi si skrabala, to nesmies.

Navyse, moze sa to preniest aj do mocovej trubice a tu vznika normalny zapal mocovych ciest, to sa lieci antibiotikami. Treba pit aj vela urologickeho caju.

Takze este raz: Ihned ku gynekologovi,nech urobi trebars znova vyter z posvy na kultivacie, a nech predpise zodpovedajucu liecbu !!!!

Rozbor mocu sa v takejto situacii neda robit, lebo sa tam objavuju prave tie "potvorky" z posvy a neda sa urcit, ci mas naozaj aj zapal mocoveho mechura, to sa zisti tak, ze je zvysena sedimentacia v moci. Ale aj tak sa o tom porad s gynekologom a pripadne aj s praktickym lekarom alebo rovno s urologom.

Umyvaj sa jemnym mydlom, alebo detskym viac krat za den, nos iba bavlnene pradlo, viac krat za den vymenit nohavicky, mozes nosit male vlozky, ale priedusne a nie parfumovane!!! Nenos uzke nohavice!!!

Hlavne poctivo liecit cipkami alebo kremom, aplikacia pred spanim, uz nebehat po byte, ale lezat az do rana.

Tak ti drzim palce!






Okrem toho