Autor otázky: Dagmar S.
cytológia (HPV?,výtok, antikoncepcia)
(číslo príspevku 33.240, zo dňa 30.06.2004. videné 4610x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 33240:
Dobrý deň! Som tak trošku zmetená! Včera som sa dozvedela výsledok cytológie, a to IIIa. Ďalšiu cytológiu podstúpim už cca 12. júla. Momentálne si podofylínom liečim kondylomy. Moja gynekologička mi však povedala, že tieto výrastky sú spôsobené vírusom vericea alebo nejakým vírusom herpesu. Podľa toho čo som na stránke edusan prečítala sú kondylomy spôsobené HPV vírusom. Ten však vo výsledku cytológie nefiguroval. Dá sa vlastne HPV vírus diagnostikovať samotnou cytológiou? Alebo je nato určený iný test? Je možné, že by sa u mňa HPV nenašiel napriek tomu, že mám na genitáliach bradavice. Raz som si všimla, že reagovali na krém proti mykóze - Candibene.

Prosím o odpoveď aj na nasledovnú otázku:
Mohol by mi nejaký lekár (dermatovenerológ alebo urológ) predpísať recept na podofylín? Vydali by mi ho vôbec v lekárni, napr. pri Kramároch v BA?

A ešte ma trápi ďalší problém: približne 3 roky (medzitým boli aj prestávky)užívam antikoncepciu - Marvelon. V posledných mesiach sa vyskytli komplikácie - slabé krvácanie mimo menzes (domnievam sa, že to nie je špinenie lebo farba krvi je čisto červená. Pri sexe niekedy tiež slabo krvácam. Môže to byť spôsobené nejakou rankou na krčku? Ak áno, ako sa to dá zistiť? Taktiež ma neustále sužujú výtoky. Podľa kultivácií však nie sú bakteriálneho pôvodu. Môžu byť spôsobené užívaním antikoncepcie?

Viem, že môj príspevok je obsiahlejší, ale veľmi Vás prosím o odpoveď na všetky moje otázky. Budem Vám vďačná.