Odpovedal: neznámy
Re: Nenávidím sex s manželom
(číslo príspevku 26.244, zo dňa 13.02.2004. videné 1946x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 26244:
Oh boze!!! Myslim si Lucia, ze Ti nikto nepomoze takym sposobom ako by si ocakavala. Je to strasny pocit vediet, ze zijeme s jednym partnerom, ktory pre nas presta byt tym pravym clovekom pre zivot. Myslim, ze Ta chapem, lebo je hrozne tazke odist. Vsak? Vsak Ta okrem pocitov viny a inych situacii napadaju otazky,ako su napriklad tieto:
- Kam by som isla,
- koho noveho by som stretla,
- ako a kde a za co by sme spolu zili,
- nebol by horsi ako ten co ho mam doma,
- co mi vlastne chyba? ..ak vydrzim tento hnusny druh sexu (tzn. nejako to prezijem, podrzim mu a zahram vrchol, tak ostatne je fajn...

Lucka mna teraz nenapada viac otazok.. ale toto su otazky, ktore som si aj ja kladol.. Vazne je to tak. Na rozdiel od Teba som zenaty 14 rokov a mame dve deti.. Vsetky otazky okolo mojeho pribehu nehame tak.. Ale aby som sa vratil k Tvojej situacii.. Asi najhorsim zistenim je fakt, ked nas napadne myslienka na rozvod, ale nehame sa zatlacit do uzkych.. Je jedno ze z akeho dovodu!!! Vazne si myslim, ze mam pravdu, lebo uz dlhe roky bojujem s vlastnym ja a s otazkou, ci sa rozvediem, ako sa rozvediem, ci nenajdem inu a horsiu, ci nezostanem sam a mnoho mnoho dalsich. Vratim sa k tomu, ze je jedno z akeho dovodu sa nehas dotlacit do uzkychh.. Z pravidla to nebyva nic ine, nez vlastne vycitky! Ale.. poloz si otazku, ze preco by si mala mat vycitky? Hm? Ved ked si si nasla milenca, alebo on Teba, tak to malo dovod!!! Nieco v Tebe sa zlomylo a sposobilo, ze si mala vztah s niekym inym! Dovod je predsa v Tvojom muzovi a nie je to Tvoja chyba! Poznam vela ludi, ktori podvadzaju svoje polovicky (muzi aj zeny) a dovodom bol vzdy sex, alebo tzv. chemia... Ale co stale tvrdim a budem tvrdit je to, ze sa na vec treba pozriet pravym svetlom! Vycitky, ktore mas (aj ja ich mam a aj ini ludia ich maju) su preto, lebo si to zle vysvetluju!!! Neveru (sex s inym muzom/zenou) nerobime preto, aby sme PODVADZALI svojho muza/zenu, ale preto, aby sme DOSIAHLI nieco, po com tuzime a co nam chyba az tak velmi, ze sme ochotni riskovat!!! A ked uz sme tak daleko, tak si musime pripustit, ze je to preto, lebo funkcia manzela/manzelky, ktory sa stal tym "poskodenym" zlyhala! Takze ci sa nam to paci, alebo nie - musime ho opustit.
Problemom je (a to je reakcia na Tvoje otazky), ze sa snazime klamat a dodavame si falosne fakty a usudky. Najcastejsie uvahy su :
"1. Ved to nie je az take zle.. ked to vydrzim, tak ostatne nam ako tak funguje.."
Na to odpovedam, ze je to hlupost! tato uvaha je dobra len na to, aby som si zdovodnil sucit voci svojej polovicke.. lebo tou uvahou sa nic nezlepsi a ani sa nevyriesi koren problemu, ktory vznikol...
"2. Ked som sa uz raz vydala/ozenil, tak mam ostat v tomto manzelstve a niest si dosledky svojho rozhodnutia..."
Znova je to podla mna hlupost, lebo to rozhodnutie som prijimal neskuseny. A kedze som dospel k nazoru, ze moja polovicka mi uz nestaci, alebo vadi, tak si to konecne musim priznat a prestat brat ohlad na nu! Lebo vsetky uvahy sa tocia okolo toho, ze ona sa snazi, ze je na mna mila.. potom prichadzaju vycitky aj preto, ze ved ona za to nemoze a pod.. ALe treba si uvedomit, ze ju predsa neodsudzujeme za to, ze nerobi to co chceme, alebo ze sa nam stala odpornou!! To nie!!! Treba od nej odist a to co najprijatelnejsim sposobom. Problemom je, ze ziaden prijatelny neexistuje a ze ako nahle zisti, ze mas tuto snahu, tak pouzije vsetky dostupne prostriedky aby to odvratila. Mozno Ti to bude priúpadat bezcharakterne, ale musis si stat za tym a pokracovat v procese odchodu, lebo ta druha osoba touto snahou nehladi na Tvoje blaho!!! Ona hladi na svoje blaho!!! To si uvedom a potom sa zaujimaj o dosledky. Niest dosledky musim a to tak, ze sa musim postarat o svoje deti..ale nie o svoju polovicku - ta by to mala zvladnut aj bezo mna.. Hm?
3. Vyneham ostatne uvahy a myslienky, ktore nas trapia a ktore su dovodom vycitiek. Ak odhodim veskeru diplomacia a lutost bokom.. a popisem svoje pocity najchladnejsim sposobom, tak si musim uvedomit, ze naozaj ta moja polovicka nebude bojovat a ani nemoze nijako zmenit podstatu problemu (je jedno ci je to ze mame odpor voci druhemu, alebo ze nema taku chut na sex a pod..). Osoba o ktorej sa bavime je vzdy niekto, kto ukaze pravu tvar v tejto situacii.. a to je podla mna len a len sobecky pristup a snaha ziskat blaho pre seba!! Nikdy sa to nezmeni, lebo v Tvojom pripade Lucka je to tak, ze uz si svojho muza niekde v pozadi svojej mysle odpisala.. Ja svoju zenu tiez, takze ostava mysliet iba na to, ze cim skor tym lepsie. Uplne idealne by bolo, keby si mala po svojom boku cloveka, ktory Ta miluje - milenca. Ale takeho s ktorym by si pokracovala v dalsom (novom!!!) zivote. Ja som ochotny stratit vsetko a zacat odznova, ale tu piseme o Tebe... Spominam to len preto, ze ja by som nevedel zit sam.
Takze vratom sa k teme :
Treba sa konecne postavit na zadne a jednoznacne si odpovedat, ze ci mame tieto uvahy z LASKY, alebo zo SUCITU !!! Lebo to si ludia velmi casto menia.. radi sa klamu, ze ten druhy ich ma rad a ze aj oni jeho.. ale,ked si konecne pripustime svoje prave nazory, tak vysledkom je nie to, ze ho/ju mame radi, ale to, ze sme s nimi len a len zo sucitu.. A to neni dobre! Ono je to este aj preto, lebo nase polovicky dost casto pouzivaju zakerne zbrane psychologie a to poznamkami typu : ved Ty ma aj tak opustis.. alebo nieco v tom zmysle, ze Ta miluju a ze sa o Teba starali, ked si bola chora a ine... Mojej milenke vravi jej muz, ze on si je vedomi toho, ze ona ho raz opusti.. alebo dalsia veta : ze on si mysli, ze aj tak spolu nebudu mat deti.. No a ona ma vycitky, ze taky dobry clovek to je a ona mu tak ublizuje.. Len pozabuda, ze vzapeti na to jej tento dobry clove oznamuje, ze len co zisti ze ho podviedla, tak ju vyhodi a bude stastny a uspokojeny na dusi... Nejdem tu pisat ostatne..

Iba este jednu uvahu pre seba sameho : "To mam zit este cca 20-30 rokov so svojim partnerom/partnerkou za takehoto stavu ako dnes? .. Fakt mi to stoji za to? Ved sa to uz nemoze zlepsit?!?!?!"

Nemozeme hladat odpovede typu - ze sa musime obetovat! To je kravina! Lebo zivot aky mame dnes (ak nie je dobry a harmonicky) sa bude iba zhorsovat, nase tuzby sa budu zvacsovat a nas odpor narastat! Nezabudajme ze dovodom je prave ten clovek, ktoreho nam je luto opustit... a ze ak sa bude predsa len chciet zmenit, tak to nie je v nom.. Chcem povedat, ze to bude robit umelo a nie zo srdca.. Je jedno, ci sa bude snazit byt mily, alebo pozorny, alebo lepsi v sexe, alebo hocico ineho.. on to nebude robit s presvedcenia, alebo z pocitu, ze to ma robit.. proste to v nom NENI.. Takze ho neodsudzujme..ale ukoncime to.
PS: prepac... pisal som asi vsetko mozne krizom krazom a mozno sa to javi ako chaoticke..ale kazda myslienka je poprepletana skusenostami a zazitkami a hlavne tym, ze nezijem tak, ako by som chcel a ako by som mohol.. Mam milenku, ktora je tiez v tazkej situacii a tak moje myslienky su ciastocne aj z toho co ju suzuje a brzdi.. Ale mozno tu najdes aspom jednu ci dve vety, ktore Ti vnuknu myslienku a ak tomu bude tak, tak to bolo k niecomu dobre!
Chlapy su s Marzu a zeny s Venuse.. ale potrebujeme sa a problemom je len to, ze musime najst toho praveho..

A nasou nevyhodou bolo to, ze sme sa vydali/zenili v stadiu : "mlady(a) a hlupy(a)". Dnes je mlieko rozliate.. tak nad nim uz neplacme..