Autor otázky: Silvia
Bolesti ľavého vaječníka - pre Mudr. Petrenko
(číslo príspevku 25.926, zo dňa 04.02.2004. videné 3725x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 25926:
Prijemny den prajem p.Petrenko,
mam 29 rokov a´za sebou dve tehotenstva. Jedno nevydarene a z druheho tehotenstva mam 2 rocneho synceka. Pred 2 1/2 rokom som absolvovala spontanny potrat v 14 tyzdni tehotenstva, lekari tvrili, ze to bolo nasledkom prekonania dost tazkej chripky. Takmer po 2 mesiacoch od kyretaze som bola na moju radost opat tehotna a v 38 tyzdni som porodila zdraveho chlapceka. Moj problem ale spociva v bolesti laveho vajecnika, ktore sa objavili v malej miere prvy krat uz pocas druheho tehotenstva a po porode vlastne pretrvavaju az dodnes. Jediny z nalezov bola cysta naplnena krvou, ktoru sa podarilo rozpustit injekciou pregnylu a nasledne som brala vitaminy a posledne vysetrenia z vyterov a zo sonografie /januar 2003/ su negativne, len jednina vec nesedi,ze je lavy vajecnik mierne zvacseny. Ja mam stale bolesti, ktore som vypozorovala, ze zacinaju ovulaciou a pretrvavaju aj 7 - 8 dni po zacati ovulacie a niekedy zacnu tesne po mestruacii a niekedy ich mavam aj v obdobi vobec nesuvisiacom s ovul. alebo menstruaciou. Je to pichava bolest v podbrusi na lavej strane a lavu cast podbrusia mam opuchnutejsiu ako pravu.
Nikdy som nemala absolutne ziadne problemy gynekologickeho charakteru az do casu potratu a vlastne sa mi zda, ze to vsetko zacalo tym prerusenim teh. a kyretazou.
Moj gynekolog navrhuje laparoskopiu, ale chcela by som sa opytat aj na nazor druheho odbornika a este jedna vec ma zaujima. Keby som absolvovala vysetrenie magnetickou rezonanciou, co vsetko sa nou da zistit vramci mojho problemu a ci mozem poziadat mojho gynekologa o vypisanie poziadavky na taketo vysetrenie ? Ak to aj nie mozne, ja by som toto vysetrenie absolvovala aj ako samoplatca.
Velmi tuzim byt druhy krat tehotna a bojim sa, aby tie bolesti neboli nejakou prekazkou a
tiez, ci keby som napr. otehotnela hned teraz, ak by sa mi to podarilo, ci by som si nevyrobila este vacsi problem.

Pan doktor, dakujem velmi pekne za Vasu odpoved,

Silvia