Autor otázky: AnnaZ
Dlhe krvacanie v klimakteriu
(číslo príspevku 256.162, zo dňa 06.05.2021. videné 110x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 256162:
Dobry den,
mam 50 rokov a znacnu nadvahu. Neliecim sa na ziadne vazne choroby, ale roky riesim a liecim depresiu, uzkosti a veci s tym spojene. Stale beriem antidepresiva, Som urcite v klimakteriu a myslim ze navaly nemam preto, ze beriem antidepresiva. Menzes mi vynechava. Raz na 70 dni niekedy menej.
Teraz sa mi vsak stalo, ze som dostala menstruaciu - zrejme mi ju vyvolalo vzrusenie, nebol to klasicky sex. Ten bol naposledy cca pred rokom. Zacala som mat ruzovy vytok, ale len ked som sa utrela, myslela som si, ze prichadza mentruacia, 3-4 dni som nevedela ci mam alebo nemam menzes, na stvrty den som dostala normalny menzes, ale prebieha inak ako zvycajne - zatial len silnie a pridavaju sa aj zrazeniny - nebolo to priliz silne 2 - 3 vlozky za den. Dnes je 7 den, ak ratam aj tie dni ruzoveho vytoku, tak 10 den. Roky mam cystu na vajecniku - vraj na stopke - docitala som sa, ze je paraovarialna. Nikdy vsak nemam bolesti, ani len pocas menzesu, dokonca ani teraz, ked mam tu menstruaciu taku silnu. Chcela by som sa opytat - ako dlho moze takato menstruacia v klimakteriu trvat? Co je normalne, a kedy uz ist k lekarovi? Som panikarka a kedze mam fobiu z lekarov a rozne ine strachy, najma z chorob, tak som z toho v kuse v strese. Pred dvoma tyzdnami som sa bola dokonca ockovat Astrou. Vsetko prebehlo OK.
Uz nevladzem rozmyslat, potrebujem ulavu a trochu si odpocinut od toho napatia. A "doktor Google" je strasne zakerny - viem, nemam to citat, ale neviem si pomoct.
Prosim, pomoze mi niekto?