Odpovedal: Jarmila pre Rebeku
Re: bolesť bedrových kĺbov
(číslo príspevku 256.044, zo dňa 04.03.2021. videné 79x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 256044:
ďakujem Rebeka za odpoveď. Ja som chcela odpovedať aj Janke, len potom to nejako už bolo dávnejšie... ale teda odpoviem Vám.
Môj názor je tiež podobný, že matrac je čiastočne "spolupáchateľ", lenže: keby spal mladý zdravý človek na príliš tvrdom matraci, tak maximálne ráno povie, že to nebolo celkom komfortné, ale nebude mať bolesti veľkých kĺbov. Inak povedané, musí tam byť nejaký zápal, alebo niečo podobné, inak by kĺby neboleli. a áno, ten mäkší matrac ešte znesú, ale pri tvrdom sa ozve problém, tak to vnímam ja. Navyše dnes ma už kĺby nebolia, a aj naďalej niekedy spím na tom "zlom" matraci.
K tomu uroinfektu: Mávam opakovane. Dlhšiu dobu nebol, ale teraz v januári prepukol dosť silný. Jeden deň som bojovala čajmi, kúpeľmi, ale na druhý deň sa to rapídne zhoršilo, močenie už po cca 10 minútach, bolesti, celková schvátenosť, len som ležala, vstávala na wc a zase ležala. 2 dni som sa skúšala dovolať mojej lekárke, márne. Keďže bolo 3. januára, plus čerstvý lockdown, nečudo... K atb som sa dostala, žiaľ, nie celkom korektne, oslovením známej lekárky, ktorá napísala e-recept na základe môjho vyjadrenia, že v minulosti som už tieto atb brala. Môj chlap išiel lieky vyzdvihnúť do lekárne a ja som v tej chvíli bola rada... Medzitým, keď mi akútne opuchli členky, som volala do lekárne, kde ma posielali na pohotovosť, že musí ísť o srdiečkový problém alebo upchatie žíl či ciev, niečo také. Lenže symetrický opuch a bolesť oboch členkov súčasne tomu nenasvedčoval.
Ďakujem za upozornenie, tento vedľajší účinok som už oznámila urológovi, u ktorého som medzitým už bola. Napísal mi do papierov, že ten typ atb už nemám užívať. Teraz mám 3 mesačnú kúru s urovaxomom.