Odpovedal: alena
Re: Alergická nádcha
(číslo príspevku 253.650, zo dňa 17.09.2018. videné 193x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 253650:
No je možná aj alergia na srsť samozrejme, na to tie testy. Aj mňa štípla včela počas života viac krát a zrazu po 20 rokoch som mala po jednom žihadle anafylaktický šok. Zrejme je to dané aj momentálnym stavom organizmu, imunity aj psychiky.
A to že sa nos upchá vnútri, neznamená že reaguje na srsť. Môže byť sliznica oslabená aj práve z tých peľov a prejaví sa to vtedy, keď zrazu je vzduch suchý. To je celkom normálne, aj pri chorobe sa vonku na čerstvom a vlhkom vzduchu dýcha lepšie a nos sa upcháva vnútri, pri teple suchu a v ležiacej polohe... To neznamená ale, že príčina je niekde vo vnútri bytu. Možno treba skúsiť zvlhčovač. A možno aj inhalátor s vincentkou. Možno preplachy dutín, nato sa dá kúpiť v lekárni taký sloník. Ak to nie je závažná forma alergie, čo teda podľa mňa nie je, nemáte výsyp žihľavku dusenie ani astmatické záchvaty, tak by som ja volila klasické antihistaminiká ako zodac alebo aerius aleboč loratadine, hocičo...kortikoid by som teda neužívala, maximálne teda ak by bol akútny prejav.
A ste objednaná aspoň na tie kožné testy? Nemôžete mať nejaký vírus? Je to zákonite alergia, trvá to dlhšie alebo sa to opakuje? Na základe čoho, ste šli tej alergologičke?