Odpovedal: Dagmar
Re: Odpadnutie - prosim o nazor.
(číslo príspevku 253.335, zo dňa 20.06.2018. videné 277x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 253335:
Mne v tom celom pripade nieco nesedi. Nemozem si pomoct, je to tak. Ale na fore je tazke nieco take vysvetlit. Ak bol stav skutocne taky, ako je tu uvedeny, tak nechapem, ako mohla ucitelka nezavolat zachranku. Pretoze ak mi dieta schyta slabost a v polohe s nohami nahor rychlo pride k sebe a stabilizuje sa, to este pochopim, ale hodinu? Malatne, studene ruky, znacne vycerpane, nuz neviem ale aj clovek so zdravotnickym vzdelanim by zavolal zachranku, lebo tu sa stav neda s istotou odhadnut a jeho priebeh a mozne nahle zhorsenie tiez nie. 60 min. je velmi dlha doba. To cakali na pripadne bezvedomie? A co potom? To je chore.
Divne je, ze tam boli aj deti, predpokladam, ze väcsina pritomnych vybavena mobilmi - zavolat pomoc bolo to najrychlejsie a najistejsie, co mohli urobit. Tie decka tiez nic? Dnesne deti - niektore aspon su dost fit ohladne prvej pomoci. A okoliti pasanti?
Takyto stav moze mat rozne priciny, od lahko zvladnutelnych po zavazne a to spektrum je siroke.
To si zobrat na triko nie je ziadna sranda.
Zachranna sluzba mala ale moznost urobit na mieste EKG, zmerat tlak, puls, hladinu glukozy v krvi, vykonat zakladne neurolog. vysetrenie a odhadnut stav a rozhodnut o tom, co dalej. Ci presun do najblizsej nemocnice na par hod. a sledovanie alebo viac. Ide o dieta, tam sa na to dava este väcsi pozor.
Plus by mali pre pediatra aj neurologa zaznam o tom, co sa tam stalo. Lekarsku spravu so vsetkymi parametrami v case toho, kedy sa to stalo.
Ale takto, dva ci viac dni po tom vsetkom, ked je chlapec stabilizovany, elektrolyty OK, tekutin dost, hladina cukru vyrovnana, tak to proste nezodpoveda stavu na vylete.
Aj to nalozenie do auta, ved ked ho museli preberat a nalozit do auta - tak sa pytam, co keby bol skolaboval v aute po ceste.
Ta ucitelka konala maximalne nezodpovedne, ak vezmem v uvahu, ze situacia bola naozaj taka vazna, ako bola tu opisana.
Reakcia kolegu, ktory soferoval - tomu to tiez neprislo divne, nalozit chlapca v takom stave?
Ja neviem, nech si tu o mne mysli kto chce co chce, ale mne to nesedi.