Odpovedal: Dagmar
Re: Nechutenstvo
(číslo príspevku 248.231, zo dňa 23.09.2015. videné 233x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 248231:
Fuuu...ma urobene VSETKY TESTY - to znamena presne co? Ak teda boli skutocne testovane aj hladiny mineralov, vitaminov a dolezitych stop. prvkov, XY dalsich hodnot, ktore sa urcuju pri podozreni na nedostatok istych enzymov, tak to musi byt za tie roky sanon plny vysledkov. Uprimne, strava, ktoru tu popisujete je uz davno povazovana za velmi nezdravu, privela bielej muky, privela glutenu, problem vidim hlavne vo vysokom prisune bielej muky a jedal z nej, absencia zeleniny, ovocia a jednostranna strava skor ci neskor vzdy vyustia v problemy. Vas syn ma mozno este neodhaleny problem s malabsorpciou v tenkom creve, co je pri vysokom prisune jedal z bielej muky vratane peciva aj u dospelych casto problem, aj ked nepatria medzi celiatikov. Vas syn je malo a jednostranne, ano, ale pri tych jedlach sa enzymatickej nedostatocnosti a nedostatku vitalnych latok, ktore potrebuje na rast a vyvoj, necudujem. Viem, nie som lekar, ale tema vyziva je velmi komplexny problem. Netreba zabudat na fakt, ze potraviny ako biela muka a vyrobky/jedla z nej maju vzdy vysoky glykemicky index, casom moze dost k problemom s pankreasom, narastajucou inzulinovou rezistenciou. Samozrejme, vyvija sa to pomaly, postupne, ale Vas syn moze mat napr. aj tento problem. Oslabeny pankreas nepracuje, ako ma - bolo toto vysetrovane? Skusali ste vobec dodat traviace enzymy pocas tej dlhorocnej liecby pod vedenim lekara? Mnohi dospeli ludia a aj deti maju problem aj s nedostatkom kyselin, ktore su na travenie potrebne. Treba pridat do stravy potraviny, ktore kyseliny obsahuju. Myslim, ze strava, ktoru Vas syn jedava, mu velmi neprospieva, ak zje to, co mu varite Vy, tak skuste rozsirit okruh jedal a pomaly pridavat nove suroviny, treba skusat.
Probiotika ovplyvnia crevnu floru, ano, ale ak je problem vyssie - treba zmenit myslenie, kyseliny, enzymy, vitalne latky, ktore podporuju cely tento tak zlozity proces.
Okrem toho - len na okraj, CUKOR (rafinovany) vzdy blokuje travenie ostatnych potravin, preto maju mnohi ludia traviace tazkosti, ktore pripisuju vsetkemu moznemu a hlavne su na vine urcite strukoviny a zelenina, ale prijat fakt, ze cukor je hlavny akter, nedokazu pripustit.
Akonahle to niekto vyskusa, cukor v rafinovanej forme uplne vypustit, travenie sa zvykne zlepsit v priebehu par dni, tyzdna a pacienti su velmi prekvapeni.
Viac Vam k teme uz nemam co napisat, na to mate odbornikov, z mojej strany - skuste znacne ubrat z mucnych jedal a vyskusat ine zdroje sacharidov, zemiaky, pohanku, ryzu natural, fantazii sa medze nekladu a z peciva jedine celozrnne (skutocne celozrnne) a nie tmavo sfarbene pecivo. Skusali ste niekedy aspon tyzden-dva varit mu vylucne bezglutenove jedla? Existuje XY druhov muk, ktore sa daju pouzit, ked uz ma rad mucne jedla - len na odskusanie.
Vyhybajte sa bielej muke, uplne. A rozsirte jedalnicek, aj o zeleninu, dusenu mozno zje skor ako surovu, atd.
    Reakcie na príspevok:
  • Re: Nechutenstvo (211x, Dagmar dodatok, zo dňa 2015-09-23)