Odpovedal: Jara
Re: Nechutenstvo
(číslo príspevku 248.229, zo dňa 23.09.2015. videné 191x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 248229:
Ivka máte pediatra/pediatričku, zaznamenáva do jeho karty k veky príslušnú výšku dieťaťa a jeho váhu (hmotnosť). Majú taký graf, do ktorého sa to kreslí. Ak jej vychádza, že dieťa je buď pod normálom alebo tesne na hranici, tak to doktorka zvykne riešiť. To, že od malička bojujete s jeho nechutenstvom, ešte neznamená, že ste niečo zmenili, urobili. Nenapísali ste na otázky od Dagmar to, na čo sa pýtala. Keďže píšete, že doma prevažne jedáva cestoviny, myslím že dieťa má naozaj veľmi jednostrannú stravu a veľa vecí mu musí chýbať. Či už to bolo vyšetrované, alebo nie. Čakáte, že dostanete radu, čo kúpiť v lekárni a stane sa zázrak. Nestane. V prvom kroku neriešte to, čo zje v škole. Napokon stále mu môžete baliť do školy jedlo, ktoré bude jesť, školská jedáleň nie je povinná. Vy hlavne riešte jeho stravovanie doma, kedy je v kľude, kedy viete sledovať, koľko a čoho vypil, čo zjedol, pripraviť mu také veci, z ktorých získa rôzne živiny. Nie je najdôležitejšie množstvo, ale pestrosť.
Pozorne si prečítajte odpoveď od Dagmar a skúste bod po bode sa zamyslieť. Ona to zobrala dosť komplexne. Viac vám tu nevymyslíme..asi.
Napadajú ma už len také otázky, či je syn jedináčik, alebo má súrodencov, či nemá nejaké problémy v škole s kamarátmi alebo učiteľmi, prípadne- prepáčte, aj doma, napríklad so súrodencom, otcom apod. Lebo treba sa dopracovať aj k príčine.