Autor otázky: Veronika
Infekcia
(číslo príspevku 248.136, zo dňa 03.09.2015. videné 566x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 248136:
Dobrý deň!

Mám dosť veľký problém. 30 rokov som sa vkuse dusila, asi 15 rokov ma bolí strašne hrdlo. Navštívila som kopu plúciarov, chodila som k dvom alergológom, ale je to čoraz horšie. Musela som to inak riešiť. Keď ma moja alergologička už liečila asi 10 rokov, a stále som sa viac dusila, tak som prvý rok išla k plúciarovi . Povedal, že to sú chronické chlamídie, a nedajú sa liečiť.

Tak sa to Ťahalo pekne dlho a zrazu som sa už nevedela postaviť na nohy , všetko ma bolelo, ucho, trojklanný nerv, priedušky, aj chrbticu mi to chytilo, celú nervovú sústavu. Príznaky boli podobné ako Borelióza, tak som si našla kliniku Boreliózy v Bratislave. A trafila som dobre. Tam ma lieči súkromná lekárka jediná asi na Slovensku kto sa zaoberá aj s chlamídiovými infekciami. Už mi je lepšie, konečne sa nedusím, ale som po 220 balíkov antibiotík. Viac ako rok a pol beriem: Amoksiklav, Klaritromicín, Doxyhexal. Podľa výsledkov by mala trvať liečba už len asi pol roka a teraz namiesto namiesto doxy budem užívať benemycín.

Ale hrdlo ma neprestalo bolieť, tak pani doktorka prosila immunológa aby mi zobral krv na: HSV, CMV, EBV. VýSLEDKY IgG vyšli silno pozitívne, hlavne herpes. namiesto 600 to mám 59000. Tak sa konečne našlo od čoho ma to hrdlo môže neustále bolieť.
Alergológovi pravdaže sa nepáčilo, že neurologička prišla na riešenie bolesti v hrdle. On to riešil už asi piaty rok a povedal, že antibiotiká nepomáhajú na výrusy.
Neurologička mala požiadavku aby mi alergológ vypísal isoprinosine 2-2-2. Tak horko-ťažko mi ich vypísal. Užívam už rok aj polyoxidonium , (čo tiež z Bratislavy viem že treba užívať) a kým sa liečba neskončí aj budem musieť užívať. Alergológ ani to nechce uznať že to potrebujem antibiotiká.

Píšem kvoli tomu, že chcela by som vedieť , či mal niekto podobný prípad a aký je Váš názor na IgG silno pozitívne hodnoty, lebo to si ešte musím doriešiť. Alergológ tvrdí že hodnota IgG je len údaj o tom že to mám prekonané. Aj pri chlamídii som mal len zvýšené IgG, a predsa dostávam strašne vela antibiotík. Každý lekár aj obvodný hovoria že je to nezmysel, ale pomohlo to a cítim sa lepšie.

Teraz ma hlavne to hrdlo trápi. Veľmi ma bolí. Na ORL aj na infektológii nič nenašli. Neviem čo s tým , na koho sa mám obrátiť. Nemám tam streptokok. Z Isoprinosinu beriem už 3. balík, ale nie je to lepšie. Dokonca IgG namiesto 56000 stuplo na 59000. Strašne som aj nervozna keď to boli, mám taký pocit ako keby som mal s tým herpesom napadnuté nervovú sústavu. Dolná časť nôh ma bolí, môže herpes napadnúť kosti?
Viete mi s tým prosím pomocť.? Nemáte s tým nejakú skúsenosť ? S chlamídiou sa už neurologička poradila. Inak mi je dobre, aj napriek užívaniu antibiotík. Nikdy som sa tak dobre necítila.
Teraz sa mi podarilo vyriešiť 30 ročnú infekciu, aj borelióza tam bola.

Čakám na odpoveď, prosím napíšte mi
Mgr. Veronika Morvayová
0915441982