Autor otázky: Lenka
Červený moč po konzumácii cvikli
(číslo príspevku 247.870, zo dňa 20.07.2015. videné 2565x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 247870:
Dobrý deň,
mám 36 rokov, 3 deti (4, 8, 9), rada by som sa spýtala na jednu vec:
Každý raz, keď zjem cviklu, mám dočervena sfarbený moč a to prakticky dosť rýchlo po konzumácii (2-3 hodiny), na obed zjem a večer už mám moč sfarbený a ešte aj po dvoch dňoch to tak je a taktiež aj stolicu mám červenšiu, ale teda tú na druhý-tretí deň. Cviklu jem pomerne často. Pri nedávnych krvných testoch (kvôli predoperačným vyšetreniam) som mala hodnotu HGB 111 a v podstate môžem povedať, že som "stále" chudokrvná i napriek konzumácii cvikli a iných potravinách (listová zelenina, tekvicové semiačka, tekvicový olej) obsahujúcich železo. Aj v tehotenstvách som bola chudokrvná, brala som železo (nespomeniem si názov), nikdy som nemala ideálnu hodnotu. Bolesti nemám žiadne. Krvný tlak mávam nižší (posledne 105/62)
Je možné, že robím niekde chybu v stravovaní resp. v kombinácii jedál, že tie prospešné látky mi len prebehnú telom a nič sa mi nevstrebe?. Čo som čítala, niektorý s tým nemajú vôbec problém, moč sa im vôbec nesfarbí.
Snažím sa zdravo stravovať, napr. včera na obed som mala čerstvý špenát podusený na cibuli a cesnaku s olivovým olejom, grilované kuracie prsia a k tomu čerstvú nastrúhanú cviklu a môj problém so zafarbením moču sa dostavil veľmi skoro.
Prosím Vás, kde je problém? A je to vlastne problém?
Ďakujem veľmi pekne za skorú odpoveď.
Je