Odpovedal: Jara
Re: pribrať
(číslo príspevku 247.857, zo dňa 16.07.2015. videné 178x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 247857:
Lucia ja naopak nebudem radiť slaninku pivko a podobné veci, ani si nemyslím, že po deťoch začneš zákonite priberať. Proste si chudá, môže za to genetika.
Čo ale naozaj pomáha, je športovanie. Nezľakni sa, musíš to robiť "s rozumom". Zdravé priberanie sa Ti podarí len pomocou zvýšenej chuti do jedla, a to docieliš pravidelnou pohybovou aktivitou. Jesť môžeš viackrát za deň, môžeš si dopriať kalorické, najmä na bielkoviny bohaté jedlá, ale kľudne aj sacharidy a v rozumnej miere a forme aj tuky.
Otázka ale je, prečo, za akých okolností si schudla? To môže byť kľúč.
Sama som celoživotne štíhla, aj po dvoch deťoch, stále. Problém som mala vtedy, keď som zažívala zlé, stresové obdobie, proste v "ťažkých časoch". Na rozdiel od väčšiny ja som vtedy nedokázala poriadne jesť a veľa som schudla. Teraz po 55. roku veku sa mi podarilo trvale pribrať asi 2 kilá (nad môj dovtedy dlhodobý priemer). Tie už dolu nejdú, ostali (na moju radosť)aj keď mám dosť športu a celkove pohybu. Tak sa zamysli, čo bol spúšťač chudnutia, či to nebola nejaká extrémna situácia v tvojom živote.